Tatilciler 2 gün denizlere dikkat!

Bartın'da bugün ve yarın fırtına şeklinde eserek etkili olması beklenen kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları uyaran Bartın Valiliği, aynı denizlerde oluşabilecek Çeken Akıntı dolayısıyla doğulma vakalarına ve bu akıntıya karşı da uyarılarda bulundu.

Tatilciler 2 gün denizlere dikkat!

Bartın’da bugün ve yarın fırtına şeklinde eserek etkili olması beklenen kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları uyaran Bartın Valiliği, aynı denizlerde oluşabilecek Çeken Akıntı dolayısıyla doğulma vakalarına ve bu akıntıya karşı da uyarılarda bulundu.  14.08.2023 15.00 olarak başlaması beklenen ve 15.08.2023 15.00 olarak biteceği tahmin edilen fırtınayla ilgili Valilik “Bartın Valiliği fırtına şeklinde esecek kuvvetli rüzgara karşı uyarıda bulundu. Bartın Valiliğince yapılan uyarıda Bartın’da rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği beklendiğinden, özellikle denizlerimizde dipte oluşabilecek ters akıntıdan dolayı boğulma riski ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

“Akıntıya karşı değil, yanlara yüzün” uyarısı

Valilik öte yandan vatandaşlara Çeken (RİP) Akıntıyla ilgili “Sığ sudan derin suya hareket eden oldukça kuvvetli akıntılardır. Akıntı sırasında kanal şeklinde açık denize doğru ilerleyen köpükler görülür ve açık denize doğru suyun rengi değişir. Denizin dalgalı olduğu günlerde daha sık oluşmaktadır. Akıntılar insanları dibe çekmez. Akıntıya kapılanları kıyıdan uzaklaştırıp açığa doğru taşırlar. Akıntıya kapıldığınızda panik yapmayın. Akıntıya karşı değil yanlara doğru yüzün ve yardım için elinizi kaldırarak dikkat çekin” bilgisini paylaştı.