Tatbikat değerlendirmesi yapıldı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, geçtiğimiz gün Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı'nı değerlendirirken afet müdahale planlarının uygulanabilirliği, afet yönetim süreçleri ve afet gruplarının müdahale kabiliyetlerinin görülmesi açısından tatbikatın önemli olduğunu vurguladı.

Tatbikat değerlendirmesi yapıldı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan “İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı”, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri ve ana çözüm ortağı olan kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Kozcağız beldesi Şarköy köyü Boğaz mevkiinde gerçekleştirilen saha tatbikatında 23 Yerel Düzey Çalışma Grubu tarafından yürütülen faaliyetler hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce bilgilendirme sunumu yapılan toplantıda; afet müdahale planlarının uygulanabilirliği, afet yönetim süreçleri ve afet gruplarının müdahale kabiliyetlerinin görülmesi açısından bu tatbikatın önemli olduğunu ifade eden Vali Arslan, tatbikatın başarıyla icra edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek gerek AFAD Koordinasyon Merkezinde görev alan gerekse tatbikata katılan tüm kurum ve  kuruluşlara teşekkür etti. (Haber Merkezi)