Tapu ve Kadastro 175. Yaşını kutladı

Bartın Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Teşkilatının kuruluşunun 175. Yılını düzenlediği törenle Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunarak kutladı.

Tapu ve Kadastro 175. Yaşını kutladı

 

Bartın Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Teşkilatının kuruluşunun 175. Yılını törenle kutladı. Cumhuriyet Meydanındaki törende Tapu İl Müdürü İdris Çiçek ve Kadastro İl Müdürü İlker Harun Endoğru Atatürk Anıtına çelenk sunarken Tapu İl Müdürlüğü personellerinden Günay Acar, kurum olarak yapılan çalışmalardan ve yeniliklerden bahsetti. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 175 vatandaşlara en kaliteli hizmete sunmaya devam ettiğini kaydeden Acar şöyle konuştu:

“İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan Genel Müdürlüğümüz, 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak işlem yaptığı (Devletin vatandaşa halkın yüzü olarak tanımlayabileceğimiz 175. Kuruluş yıl dönümü kutlayan) köklü bir kurumdur. Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider kurum olmaz vizyonumuzla tam 175 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmete sunmaya devam ediyoruz.

“Genel Müdürlüğümüz, teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alıyor”

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, weptapu, tapu takaz, e-haciz, e-terkin, parsel sorgulama, e-randevu, Türkiye tapu, 3 boyutlu kadastro, MEGSİS, yetki alanı dış tapu işlemi gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için alt yapısını geliştirmeye devam etmektedir. Son olarak İlham Veren Komu Yönetimi Proje ödülüne Webtapu Sistemi Projesi ile layık görülen Genel Müdürlüğümüz, teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan devlet kurumlarından biridir.

“Önemli projeler hayata geçti”

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bu yoğunluğun yansıması olarak saniyede ortalama bir işlem gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler neticesinde “Türkiye’de 2021 yılında yapılan işlemler ile devletimize 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır. 2021 yılında fedakarca çalışan mesai arkadaşlarımız sayesinde önemli projeler hayata geçti.

“Güncelliğinin korunması sağlanacaktır”

Bunlardan bazılarını sıralarsak; Tapu Başvuru Sorgulama ile Tapu Müdürlüğüne gitmeden, yapılan başvuruya bağlı işleminizin aşamalarının durumu aşamalarının durumu internet üzerinden görülebilmekte, Güvenilir Hesap alım satım işlemlerinde Takasbank ve diğer bankalar aracılığıyla para transferi güvenli bir şekilde yapılabilmekte, yüzlerce yıllık arşivimizi oluşturduğumuz Sanal Müzede halkımızla paylaşılmakta, 3B şehir modelleri üretimi ve 3 B kadastro altlıklarının oluşturulması projesiyle vatandaşlarımız gayrimenkul alım satım süreçlerinde gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölümlere web ve mobil uygulamalar üzerinden ulaşılabilmektedir. Değer bilgi bankası ve toplu değerleme sistemi sayesinde uluslar arası standartlara ve bilimsel normlara uygun bir şekilde taşınmazların değerleri toplu değerleme yöntemleriyle belirlenerek çeşitli ölçeklerde değer haritaları üretilip güncelliğinin korunması sağlanacaktır.

“Tüm Türkiye’de tek koordinat sistemine geçmekteyiz”

Türkiye Tapu mekan ve kişiye bağlı kalmadan personelimizin bilgisinden etkin biçimde faydalanmak minimum zamanda maksimumum verimlilikle işlemleriniz gerçekleştirilmektedir. Tüm Türkiye’de tek koordinat sistemine geçmekteyiz. 2015 kalite belgesi alarak kamu kurumları içerisinde tüm birimleriyle kalite yönetim sistemine geçen ilk yaygın kamu kurumu olan unvanına eriştik. Tusaga Aktif Projesiyle harita ve kadastro çalışmalarında coğrafi konum bilgileri hassas ve güvenilir biçimde toplanarak Türkiye KKTC genelinde 24 saat gerçek zamanda coğrafi konumu 3-4 cm duyarlılığında belirleyen bir sistem kurulmuştur. Toplamda 158 adet istasyon ile 10 binin üzerinde kamu ve özel sektör kullanıcısına hizmet verilmektedir.

“İstatistiki bilgilere daha kolay ulaşılmaktadır”

Kurumumuz bünyesinde son teknolojiyle donatılmış Dijital Hava Kamerası olan 2 adet uçağımız ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir. Ayrıca ortofoto haritalar coğrafi bilgi sistemleri, kentsel dönüşüm, afet yönetimi, kent bilgi sistemleri mühendislik projeleri için önemli bir altlık oluşturmaktadır. Harita Bilgi Bankası Sistemi sayesinde meta verilere ilgili kurumlarca internet üzerinden erişim sağlanarak mükerrer harita üretiminin önüne geçilmektedir. Tarbis Projesiyle kurumumuz arşivinde bulunan tarihi değere sahip olan belgelerin mikrofilm ve dijital kopyaları alınarak asırlarca yaşatılması amaçlanmaktadır. Belgelerin asılları yerine dijital kopyaları üzerinde çalışmak mümkün hale gelmiş yıpranmaların önüne geçilmiş bilgiye erişim hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Diğer kurumlarla yapılan bilgiye erişim hızlanmış ve kolaylaşmıştır. Diğer kurumlarla yapılan bilgi ve belge paylaşımı sayısal ortamda sağlanmakta raporlama fonksiyonları sayesinde istatistiki bilgilere daha kolay ulaşılmaktadır. Bugün kuruluşunun 175. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız.”

 

Tapu ve Kadastro 175. Yaşını kutladı
Tapu ve Kadastro 175. Yaşını kutladı
Tapu ve Kadastro 175. Yaşını kutladı
Tapu ve Kadastro 175. Yaşını kutladı