Su borusundan mama ve su kabı
Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 'Sokak Hayvanları İçin Mamalık Üretme' projesi kapsamında kent merkezinde10 noktaya su borularından sokak hayvanlarının kullanabileceği mama ve su kabı yapıldı.
Ortaya konulan proje için Veteriner İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, herkesi sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet etti.
“Sokak Hayvanlarının Yanındayız”
Proje ile ilgili açıklamasında Başkan Fırıncıoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Sokak Hayvanları İçin Mamalık Üretme projesi kapsamında kentimizin çeşitli noktalarına mamalık ve sulukları yerleştirdik. Sokak hayvanlarını zorlu kış şartlarında yalnız bırakmamak adına bu projeyi kentimizde uygulamaya başladık. Plastik su boruları kullanılarak oluşturulan mamalıkları kentin belirli noktalarında konuşlandırdık. Zorlu kış şartlarında kentimizde bulunan sokak hayvanlarının yanlarında oluyoruz. Üretim ve montajı çok hızlı olan projemiz sokak hayvanları hakkında farkındalığı daha da arttıracaktır. Belediye olarak bizler sahipsiz sokak hayvanlarımızın bakım, tedavi, kısırlaştırma işlemleri ve sahiplendirilmeleri için özverili bir çalışma içerisindeyiz.
“Gerekli Bakımları yapılıyor”
Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi’nde sahipsiz hayvanlara yönelik hizmet veriyoruz. Gelen ihbar ve ekiplerin yaptığı rutin turlarda toplanan başıboş köpeklerin kısırlaştırma, aşılama, işaretleme, tedavi ve diğer bakımları ile yavru yaşlı ve hasta köpeklerin bakımı ve beslenmesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi’nde sağlıyoruz. Doğal ortamda yaşayabilecek ve bırakıldığında çevre-toplum sağlığını tehdit etmeyecek durumda olan köpekler gerekli işlemleri yapılarak, kayıt altına alınıyor. Gerekli işlemlerin ardından bulundukları ortama geri bırakılıyor. Gönüllü vatandaşların da sahiplenebilmeleri sağlanıyor.
“Ayda 360 Kg Mamayı 10 Noktaya Bırakıyoruz”
Yine bunun yanı sıra sokakta yaşayan kedi, köpek, kuş vb. hayvanların beslenme ile bakım ihtiyaçları için 10 uygulama alanı oluşturduk. 10 besleme noktasına 2-3 günde bir belli aralıklarla kedi ve köpek maması bırakıyoruz. Ayda 360 kg mamayı bu noktalara bırakıyoruz. Günde 45 kg mamayı da barınaktaki köpeklere veriyoruz. Bu tür çalışmalarımız imkanlarımız ölçüsünde artarak devam edecek.”