Son iki günde acı kayıplar

Bartın'da Koronavirüs Vaka Sayısı ve can kayıplarında Korkutan Artış

Son iki günde acı kayıplar

Bartın’da son iki günde hastanede covid-19 tedavisi gören 5 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi. Can kayıplarının 45’i geçtiği ve hastanede yoğun bakımın tamamen dolu olduğu gelen bilgiler arasında. Vaka sayılarında artış devam ederken birçok işyeri üretime ara vermiş durumda. 
KORONAVİRÜS HARİTASI KIZARDI
Covid-19 vakalarının gösteren haritada Bartın'da il genelinde kırmızı noktaların yoğun olduğu bölgeler dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın güncellediği son haritada, Covid’li vakalar nedeniyle kocaman bir kırmızı noktayla işaretlendi. Pozitif vakaların tüm şehir geneline yayıldığını gözler önüne seren haritada bazı bölgelerde kırmızı noktalar çok daha belirgin. 
19 KASIM, 123 CAN KAYBI VAR
Türkiye'de son 24 saatte 157 bin 756 Kovid-19 testi yapıldı, 4 bin 542 kişiye hastalık tanısı konuldu, 123 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA TEDBİR ÇAĞRISI YAPTI
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bugün tespit edilen 4.542 hastamız var. Ağır hasta sayımız 3.850’ye ulaştı. Tedbirleri kendimiz alırsak, zorunlu kısıtlamalara mecbur kalmayız. Salgının seyrini lehimize çeviremezsek hayatımızın her alanında zorunlu tedbirler olabilir. Mücadeleye katılın." ifadelerini kullandı.
ARTIŞ DEVAM EDİYOR
Bugün tespit edilen 4.215 hasta var. Ağır hasta sayısındaki artış devam ediyor. Virüsün yayılımı bizi zorunlu tedbirler almaya mecbur bırakıyor. Hastalığın yayılımını durdurmak için birlikte hareket etmeliyiz. Tedbirlere birlikte uyarak mücadele güç verin.
YENİ TEDBİRLER CUMA AKŞAMI BAŞLIYOR
İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgeye göre, yeni tip koronavirüsle mücadeleye yönelik yeni tedbirler 20 Kasım Cuma saat 20.00'den geçerli olacak şekilde uygulanacak.
Hafta sonları akşam 20.00’den sabah 10.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.
Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.
65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.