SOL Parti'den tepki

SOL Parti Bartın İl Başkanlığı, Cumhur İttifakı tarafından yürütülen çözüm sürecine dair sert açıklamalarda bulundu. Partinin sözcüsü Adnan Soylu, açıklamasında, Cumhur İttifakı'nın mevcut yönetimini uzatma ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçtirme amacıyla çözüm sürecinin adı konulmadan yürütüldüğünü belirtti.

SOL Parti'den tepki

SOL Parti olarak, yeni bir anayasa yapılması ve Cumhur İttifakı'nın uzatılması sürecine karşı olduklarını vurgulayan Adnan Soylu, SOL Parti’nin birleşik, bağımsız ve ortak bir muhalefet oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, halkı birlikte mücadeleye çağırdı.

“Kabul etmiyoruz”

SOL Parti Bartın İl Başkanlığı adına Sözcü Adnan Soylu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi, “Adı konulmadan yürütülen çözüm süreci Cumhur İttifakı’nın yönetme süresini uzatmak, Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı  seçtirmek için önündeki engelleri kaldırmak, hatta ömür boyu başkanlık yolunu açıp Cumhur İttifakı’nın iktidarını uzatmaktır.

Bunun içinde DEM Parti’nin ve diğer muhalefet partilerinin açıktan ya da
örtülü olarak desteğini almak istenmektedir. Biz SOL Parti olarak  yeni bir Anayasa yapmanın Cumhur İttifakı’nı uzatmasını ve Recep Tayyip Erdoğan’ı ömür boyu Cumhurbaşkanı yapmasını kabul etmiyoruz!

Devrimci, demokratik ve laik bir cumhuriyetin; kurucu meclis ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına sahip bir parlamentoda yönetilmesini istiyoruz.

Birleşik bağımsız ortak bir muhalefeti örgütleyip, halkımızı birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

Haber: Haluk Türkoğlu