Sigorta Acenteleri Kurultayda toplandı

Sigorta Acenteleri Kurultayı, Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde İkiz Kuleler'de toplandı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılım sağladığı Kurultaya, Sigorta İl Delegesi Tunay Gül, Bartın TSO Meclis Üyesi Şenol Ak, 7.Meslek Komite Üyesi Sezai Öz ile birlikte 81 ilin sigorta acente temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Sigorta Acenteleri Kurultayda toplandı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı’nın açılış konuşması ile başlayan kurultayda Başkan Hisarcıklıoğlu, “Son zamanlarda yaşadığımız pek çok felaket bir kez daha gösterdi ki, sigorta lüks değil, zorunlu ihtiyaçtır. Tüccarımızı, sanayicimizi, çiftçimizi ve tüm halkımızı bilinçlendirmeye devam etmeliyiz. Onlara en uygun teminatları, doğru poliçeleri sunmalıyız. Hasar olduğunda da, sigortalılara en hızlı ve en güvenilir hizmeti vermeliyiz. İşte tüm bunları sadece acentelerimiz sağlayabilir. Sizler, insanların, firmaların, risklerini yönetmelerine yardımcı oluyor, onlara koruma sağlıyorsunuz. Dolayısıyla siz olmadan bu sistem büyüyemez. Sigorta sektörünü büyütmek için yapacak daha çok işimiz var” ifadelerini kullandı. 

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi tarafından organize edilen ve 81 ilden sigorta acente temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Kurultay’da 2024 yılı beklentileri, sektördeki değişiklikler, güncel konular, gelecek perspektifleri, sektörün sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi.