SGK ve defterdarlıktan yapılandırma ziyaretleri

Şener ve Öztekneci bir kez daha uyardı

SGK ve defterdarlıktan yapılandırma ziyaretleri

Nurdan Eroğlu

SGK İl Müdürü Ekrem Özteneci ve Bartın Defterdarı Muhammet Osman Şener, 6736 Sayılı Yapılandırma Kanunuyla ilgili olarak Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bartın Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Sinan Amasralı’yı ve Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Fındık’ı ziyaret etti. Defterdar Şener ve Müdür Öztekneci ziyaretlerde 6736 Sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanan vatandaşların ilk taksitlerini peşin olarak 31 Mayıs tarihine kadar ödemeleri gerektiğini hatırlatarak bu tarihe kadar taksitini ödemeyen vatandaşların yapılandırmadan çıkacaklarını söyledi.

SGK İl Müdürü Ekrem Özteneci ve Bartın Defterdarı Muhammet Osman Şener, 6736 Sayılı Yapılandırma Kanunuyla ilgili olarak Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bartın Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Sinan Amasralı’yı ve Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Fındık’ı ziyaret etti. Defterdar Şener ve Müdür Öztekneci ziyaretlerde 6736 Sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanan vatandaşların ilk taksitlerini peşin olarak 31 Mayıs tarihine kadar ödemeleri gerektiğini hatırlatarak bu tarihe kadar taksitini ödemeyen vatandaşların yapılandırmadan çıkacaklarını söyledi. Defterdar Şener, “Bazı vatandaşlarımızın, Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle Kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak Kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Yapılan düzenleme gereğince, yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebilecektir. Böylece, Kanundan yeniden yararlanma imkânına kavuşmuş olacaklardır. Ayrıca Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçlular Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir. 6736 sayılı Kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri dörder ay uzatılmıştır. Buna göre, Ocak ayında ödenmesi gereken taksitler Mayıs ayında, Şubat ayında ödenecek taksitler Haziran ayında ödenecektir” dedi.

ÖZTEKNECİ: “TAKSİTİNİ ÖDEMEYENLER YAPILANDIRMADAN ÇIKACAK”

Yapılandırma taksit ödeme süresinin uzatıldığını kaydeden Ekrem  Öztekneci de  “02 Ocak 2017 olan yapılandırma ilk taksit ve peşin olan ödeme süresi 31 Mayıs 2017 tarihine kadar uzatıldı. Bu anlamda yapılandırmadan faydalanan tüm vatandaşlarımızın taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödemeleri gerekmekte. Aksi takdirde yapılandırma yapan vatandaşlarımız yapılandırmadan çıkarılacaktır” ifadelerinde bulundu.