SGK denetim süreçleri hakkında bilgi verildi

Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel ve beraberindeki heyet, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık'ı makamında ziyaret etti. Söz konusu ziyarette SGK'nın denetim süreçleri hakkında TSO yönetimine detaylı bilgi verildi.

SGK denetim süreçleri hakkında bilgi verildi

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve Yönetimi, Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel’i ağırladı.

Ziyaret sırasında, işverenlerin işe giriş bildirimleri, prim ödemeleri, çalışma süreleri, iş kazaları gibi konuların yanı sıra, işverenlerin ve sigortalıların sosyal güvenlik mevzuatına uyumunu sağlamak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilen SGK denetim süreçleri hakkında detaylı bilgi paylaşıldı.

“2024 Emekliler Yılı Türkiye Yüzyılının Emektarları” projesi konuşuldu

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan “2024 Emekliler Yılı Türkiye Yüzyılının Emektarları” projesi kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışmalar hakkında da bilgi alışverişi yapıldı.

Projenin emeklilerin toplumdaki rolünü ve değerini daha iyi anlatmayı hedeflediği belirtilerek, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve toplumsal katılımlarının artırılması için ortak çaba gerektiği vurgulandı.

TSO’ya işbirliği talebi

Emekli vatandaşların toplum yerindeki önemini belirten SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak, sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan, kültürel faaliyetlere kadar emeklilerin haklarını genişletmek amacıyla emeklilere yönelik sağlanabilecek her türlü indirim ve ayrıcalık için Bartın TSO’dan işbirliği talebinde bulundu.

“Emeklilerin tecrübeleri büyük bir zenginlik”

Konu ile ilgili üyelerle görüşülüp, emeklilere özel indirimler hususunda anlaşmalar gerçekleştirilebileceğini belirten TSO Başkanı Halil Balık, “Emekliler, bir toplumun temel direklerinden biridir. Yıllarını çalışarak geçiren bu değerli insanlar, birikimleri ve deneyimleriyle topluma önemli katkılarda bulunurlar. Sadece ekonomik anlamda değil, kültürel ve sosyal yaşamımızda da emeklilerin tecrübeleri büyük bir zenginliktir. Onların varlığı, geçmişten geleceğe köprü kurmamızı sağlar ve bizlere yön gösterir. Bu nedenle, emeklilerin hak ettikleri değeri görmeleri ve onların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, toplum olarak bizim sorumluluğumuzdur. Emeğin ve tecrübenin kıymetini bilmeli, emeklilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bizler Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak, emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların sosyal hayata aktif katılımlarını teşvik etmek için çalışmalarımızı ivedilikle sürdüreceğiz.” dedi.

Ziyaret, fikir alışverişi ve temenniler ile sona erdi. (Haber Merkezi)