Sertifikalar sahiplerini buldu

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile MEYBEM A.Ş işbirliğinde yapılan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınav ve belgelendirme hizmetleri kapsamında Sorumlu Emlak Danışmanlığı sertifikaları meslek mensuplarına teslim edildi.

Sertifikalar sahiplerini buldu

Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre; 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren İş yeri Yetki Belgesi olmayan Emlakçılar gayrimenkul alım satımı veya kiralama işi yapamıyor.  Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetki Belgesi için işletme sahibinin ve çalışanların öncelikle Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) alması gerekiyor. Taleplerin karşılanması hususunda hizmet veren Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, tüm iş kollarında belgelendirme hizmetine hız kesmeden devam ediyor.

Balık: “Emlakçılarımızı her zaman destekledik”

Seviye 5 Emlakçılık Mesleki Yeterlilik Belgeleri sınavlarını kazanan meslek mensuplarına belgeleri Bartın TSO Başkanı Halil Balık tarafından teslim edildi. Sertifikaları teslime den Başkan Balık "Sorumlu Emlak Danışmanlığı belgesini almaya hak kazanan meslek mensuplarını kutluyor, işlerinde bol kazançlar başarılar diliyorum.'Esasen bu mesleği yapan Emlak Sorumluları İnşaat sektörünün de bence en önemli unsurlarıdır. Gayrimenkulün ticari değerini belirleyen, pazara sunan, binalarımıza ekonomik değer kazandıran kişiler emlakçılardır. Bu anlamda emlakçılık mesleğinin önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Oda olarak mesleğin hizmet kalitesini yükseltmeye çalışan çalışmaları her zaman destekledik ve destekleme devam ediyoruz. Bu anlamda Sorumlu Emlak Danışmanlığı belgelerini almaya hak kazanan emlakçılarımıza tekrardan hayırlı olmasını diliyorum" dedi.