Serter '1 yılda 110 bin esnaf kepenk kapattı'

CHP Ekonomi Masasına katılmak için Bartın'a gelen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye'nin 2016 yılından sonra ekonomide güden yitirdiğini ve iktidarın ekonomiyi artık götüremez duruma geldiğini ifade ederek 'Ekonomiyi artık bu iktidar götüremez vaziyette. Sadece suni teneffüsle hem kendilerini hem de ülkeyi yaşatmaya çalışıyor. Son 1 yılda ekonomide esnaf teşkilatında 110 bin esnaf kepenk kapattı. En yakın erken seçimlere de hazırız. AK Parti sandıkta yüzde 20'yi bulsun, öpsün başının üstüne koysun' dedi.

Serter '1 yılda 110 bin esnaf kepenk kapattı'

CHP Genel Başkanı Faik Öztrak’la birlikte  Bartın’a gelen ve CHP Ekonomi Masasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, parti olarak her an yapılabilecek bir erken seçime hazır olduklarını söyledi. Türkiye’nin 2016 yılından sonra ekonomide güven yitirdiğini ifade eden Milletvekili Serter, Türkiye özellikle 15 Temmuz olaylarından sonra ekonomi olarak geriye saydı. O süreçte çok ciddi sıkıntıya girdi ve Türkiye güven yitirdi. O tarihten sonra Türkiye’ye hiçbir dış yatırımcı gelmedi desek yeri. Sadece Katarlılar geldi. Onlarında neyi, nereden, nasıl ve ne şartlarda aldıklarını bilmiyoruz. Covid dönemi bu sürecin tuzu biberi oldu. Covid’te bütün esnaf teşkilatı, bütün iş alemi çok zor durumda kaldı. Arkasından toparlanamadan bu savaşın (Rusya-Ukrayna) patlaması da her şeyi altüst etmekte” dedi.

“Ekonomiyi artık bu iktidar götüremez vaziyette”

AK Parti iktidarının ekonomiyi artık götüremez duruma geldiğini kaydeden Bedri Serter, şöyle konuştu:

“Ekonomiyi artık bu iktidar götüremez vaziyette. Sadece suni teneffüsle hem kendilerini hem de ülkeyi yaşatmaya çalışıyor. Çünkü bütçemiz yok. Eski veriyoruz. Dış kredi imkanlarımız kalmadı. Alsak da çok ciddi borçlanmalarımız var. Liborun artı 6,5, 7,5’lardan bahsediliyor. dolar ve Euro bazında bunlar çok inanılmaz rakamlar. Türkiye’ye geldiğimiz zaman beyefendi “Faizi düşüreceğim” dedi. Faiz mi sebep, enflasyon mu sebep hikayesi. Neyin sebep olduğu neyin olmadığı belli olmadı.

“1 yılda  110 bin esnaf kepenk kapattı”

Şuanda normal iş adamı veya esnaf herhangi bir bankaya gittiği zaman faiz oranı 35’lerle başlıyor ve 40’lara, 42’lere kadar çıkıyor. bunlar afaki rakamlar ve bu rakamlar insanı batırır ki insanlar batıyor. Son 1 yılda ekonomide esnaf teşkilatında 110 bin esnaf kepenk kapattı. Ondan öncesini saymıyoruz. Her işletmede 4’er kişi yaşamış olsa 500 bine yakın insan şuanda işsiz kalmış vaziyette.

 “AK Parti sandıkta yüzde 20’yi bulsun, öpsün başının üstüne koysun”

İnşallah en yakın erken seçimlere de hazırız. Vekillerine de “sokağa çıkın” mesajı vermiş. Ama vekillerinin sokağa çıkmaya hali kalmadı. Halkın artık burasına gelmiş vaziyette. Baskılar herkesin üzerinde var. Çok vahim bir duruma geldik. Bundan artık insanlar kurtulmak istiyor. AK Parti sandıkta yüzde 20’yi bulsun, öpsün başının üstüne koysun. Tabi biz alacağımız yükün ne kadar olduğunu, neyle karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Bize kalacak mirasın ne olduğunu bilmiyoruz. Çok eksi bakiyedeyiz ve dış borcu çok fazla olan bir ülkeyiz. Ama bunun altından kalkacağız. Dürüst, doğru, vatanını severek hareket edersen bu ülke yaşanacak bir ülke. İktidarı aldıktan sonra işimiz çok zor. Çünkü neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz.”