SELZEDE ESNAF VE KOBİ'LERE ACİL DESTEK KREDİSİ

Haziran ayındaki selde zarar gören ve Bartın Valiliğince de selde zarar gördüğü belgelenen esnaf ve KOBİ'ye yönelik olarak hazırlanan Acil Destek Kredisi Programı başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın onayıyla başlayan program kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından selzede esnaf ve KOBİ'lere 200 bin TL'ye kadar acil destek kredisi verilecek.

SELZEDE ESNAF VE KOBİ'LERE ACİL DESTEK KREDİSİ

Haziran ayındaki selde zarar gören ve Bartın Valiliğince de selde zarar gördüğü belgelenen esnaf ve KOBİ’ye yönelik olarak hazırlanan Acil Destek Kredisi Programı başladı. Programın 14 Ağustos’ta Bartın’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından onaylandığını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bartın ilimizi ve bölgemizi etkileyen Selden zarar gören ve zarar gördükleri valilik tarafından belgelenen esnaf ve KOBİ’ye yönelik olarak Acil Destek Kredisi Programı başlatıldı. 200 bin lira üst limitli kredi, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın onayıyla yürürlüğe girdi.  25-29 Haziranda yaşanan sel afetinin ardından bölgemizde ekonomik ve sosyal hayatın süratle normale dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı afetlerden etkilenen işletmelerin yükünü azaltacak” dedi.

Üst limit 200 bin TL

Üst limiti 200 bin TL olan krediyle ilgili detaylı bilgi de veren Grup Başkanvekili Tunç, şunları söyledi:

“İşletmelerin hızlı bir şekilde finansmana erişimini amaçlayan programdan, durumlarını valilik, ve kaymakamlık makamlarından belgeleyen işletmeler yararlanabilecek. Kredinin üst limiti 200 bin lira olarak belirlendi. 2021 yılı net satış hasılatı veya dönem içinde elde edilen hasılat tutarı 200 bin TL’nin altında olan işletmeler ise 100 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecek.

12 ay geri ödemesiz

Bankalar aracılığıyla kullandırılacak kredinin, ilk 12 ayı geri ödemesiz olacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık eşit taksitler halinde yapılacak. Toplam 36 ay vadeli krediyi kullanacak işletmeler, faiz veya kar payı ödemeyecek.

Kredi Garanti Fonu devrede

Faiz veya kar payının tamamını KOSGEB karşılayacak. Teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Ayrıca KOBİ'lerden dosya masrafı da alınmayacak.

Sel felaketinden etkilenen işletmeler, program kapsamında Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Denizbank’a başvuru yapabilecekler. İşletmelerimize hayırlı olsun.”