'Salgın' iddialarına belgeleriyle cevap veren Başkan Güneş,

'Algı operasyonu' dedi

'Salgın' iddialarına belgeleriyle cevap veren Başkan Güneş,

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, ilçedeki içme suyunun salgın hastalıklara yol açtığı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu iddialara belgelerle yanıt veren Başkan Güneş, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan analiz raporlarını da paylaşırken iddiaların ortaya kasıtlı olarak atıldığını ve vatandaşların huzurunu bozmaya yönelik bir algı operasyonu olduğunu söyledi.

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde içme suyunun salgın hastalıklara yol açtığı yönündeki iddialar, bölgede yaşayan vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu.

Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, iddialar hakkında resmi belgelerle açıklamada bulunarak su kalitesinde halk sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum olmadığını ifade etti.

İçme suyu şebekesinin salgın hastalıklara yol açtığı şeklindeki iddialara belgelerle yanıt veren Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, söz konusu iddiaların kasıtlı olarak ortaya atıldığı ve vatandaşların huzurunu bozmaya yönelik bir algı operasyonundan başka bir şey olmadığını söyledi.

“Tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmıyor”

Bartın Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından düzenli olarak denetlenen içme suyunun vatandaşların gönül rahatlığıyla tüketebileceğinin altını çizen Kurucaşile Belediye Başkanı Güneş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İçme suyumuz her hafta analiz edilmekte olup yurttaşların suyumuzu gönül rahatlığı ile tüketebilir. Yurttaşlara sağladığımız suyun kalitesi Bartın Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından denetlenmektedir. Yurttaşların kullanımına sunulan içme sularından düzenli numuneleri alınmakta ve su kalite parametre analizleri ile değerlendirmeler yapılmaktadır. İçme suyumuz; tüm kalite standartlarına uygundur. İçme Suyu Arıtma Tesisindeki depolarımızın düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmaktadır. Her yıl bu aylarda artan ishal ve mide bulantısı salgını sadece ilçemizde değil Türkiye genelindeki birçok ilde, ilçelerde ve köylerimizde yaşanmakta olup bu bazı kişilerce ve sosyal medyada dolaşan iddiaların tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmadığını göstermektedir.

“Herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır”

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan inceleme ve analiz sonuçlarında da bugüne kadar mikrobiyolojik ve kimyasal parametreler yönünden herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Belediyemiz tarafından

dağıtımı yapılan suyun içme ve kullanım suyu olarak kullanılmasında ‘mikrobiyolojik açıdan hiçbir sakınca olmadığı’ şüpheye yer bırakmayacak şekilde belirtilmiştir. Sularımızda insan sağlığını tehdit eden hiçbir veri bulunmamaktadır. Ekiplerimiz ilçenin muhtelif yerlerinde günlük klor ölçümü yapmaktadır, ‘Klor ölçümlerimizde şu ana kadar herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık.’ Haftada 1 defa depolarımızın tamamından numuneler alıyor. Bu numunelerde kimyasal ve bakteriyolojik analizler yapıyor. Sularımızda ne bakteriyolojik ne de kimyasal kirlilik mevcut değildir.

“Siyasi malzeme edilerek yıpratma çalışmaları”

Bazı vatandaşların içme suyu kirliliği hakkında sosyal medya üzerinden siyasi malzeme edilerek yıpratma çalışmaları yapmak istediklerini açıkça görüyoruz. Halkımız şunu bilmelidir ki, ben Kurucaşile Belediye Başkanı olarak, halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğim. Kamuoyuna ve halkımıza saygıyla duyurulur.”