Recai Çakır 23 Nisan'ı kutladı

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukları makamında ağırladı. Makam koltuğunu ilk olarak Kaleşah İlkokulundan 3.sınıfi öğrencisi Doğa Oral'a emanet eden Başkan Çakır minik başkana bir talimatı olup olmadığını sordu. Doğa Oral'da okulu için salıncak istedi.Daha sonra başkanlık koltuğuna Kaleşah Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berke Özerden oturdu.Berke Özerden okulu için oturma bankları ve bisikletleri için park yeri istedi.Başkan Recai Çakır, talimatlarını yerine getireceğini söyledi. Çocuk Başkanlara çeşitli hediyeler veren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, geleceğimizin teminatı tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Recai Çakır 23 Nisan'ı kutladı

Başkan Çakır,  “Bugün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102.yılını kutluyoruz.Tam bağımsızlığı için büyük bedeller ödemiş,ulus olma yolunda uzun yıllar mücadele etmiş,kahraman bir milletin gurur günü olan 23 Nisan’ı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlarının teminatı olan kıymetli çocuklarımıza hediye etmiştir.

 

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklara, Atatürk’ün şu sözünü hatırlatmak isterim.“Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek yaşatacak olan sizlersiniz.”diyerek Atatürk siz çocuklara olan güvenini ve inancını dile getirmiştir.Sizler daha çok çalışacak,daha çok öğrenecek ve gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaksınız.Bugünün büyükleri olarak bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza barışın egemen olduğu,daha yaşanabilir,daha yeşil bir ülke bir dünya bırakmalıyız.

 

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”dedi.