Polis telefon dolandırıcılarına karşı tetikte

6 bin yeni broşür dağıtıldı

Polis telefon dolandırıcılarına karşı tetikte

Nurdan Eroğlu

Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, halkı telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Polis, bu kapsamda özel olarak hazırlatılan 6 bin el broşürünü halka dağıttı.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, halkı telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Polis, bu kapsamda özel olarak hazırlatılan 6 bin el broşürünü halka dağıttı. “Sorumlu fert, güvenli kent” sloganıyla faaliyetlerini yürüten Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, halkı telefon dolandırıcıları konusunda bilgilendirme amacıyla vatandaşların yoğun olarak bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret etti. Polis ziyaretlerde Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Lojistik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni el broşürlerinin dağıtımını da gerçekleştirdi.

KONTÖR İSTEMEKTE VERMEKTE SUÇ

Bilgilendirme faaliyetlerinde ülkemiz genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını belirten polis dolandırıcıların kullanmakta oldukları yöntemler hakkında örnek olayları da halka anlattı. Dağıtılan broşürlerde telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler şu şekilde sıralandı:

“Size gelen telefonların Emniyet Birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle 155 Polis imdat nolu telefon hattını veya en yakın polis merkezlerini arayarak bilgi alınız. Polisin veya herhangi bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya kontör istemeyeceğini, bunları istemenin veya vermenin suç olduğunu da unutmayınız. Eğer kontör-para dolandırıcılığı olayına maruz kalmış iseniz; sizi arayan veya kontör transferi yaptığınız telefon numaralarını not edip, dekontları muhafaza ederek derhal en yakın Polis Merkezine veya en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulununuz.”