Pandemi sonrası nikah patlaması

Geçtiğimiz yıla göre bu yıl nikah kıydıran çift sayısında patlama yaşandı. Bu yılın ilk 9 ayında kıyılan nikah sayısı geçtiğimiz yıl boyunca kıyılan nikahların toplamına erişmek üzere.

Pandemi sonrası nikah patlaması

Geçtiğimiz yıla göre bu yıl nikah kıydıran çift sayısında patlama yaşandı. Bu yılın ilk 9 ayında kıyılan nikah sayısı geçtiğimiz yıl boyunca kıyılan nikahların toplamına erişmek üzere. Sadece Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Evlendirme Memurluğuna başvuru yapan ve nikah kıydıran çift sayısı geçtiğimiz 1 Ocak – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında 719 iken, bu yılın ilk 9 ayında yani 1 Ocak – 22 Eylül 2022 tarihleri arasında bu rakam 614’e ulaştı.

623 Nikah Başvurusundan 614’üne Nikah Cüzdanı Verildi

2022 yılının ilk 9 ayında 614 nikah kıyıldı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 614 nikahtan 115 çiftin nikahını kıydı. 9 aylık süreçte 623 nikah başvurusundan 614’üne nikah cüzdanı verilirken, 9 çifte ise diğer illerde nikahın kıyılabilmesi için nikah izin belgesi verildi. 614 nikah cüzdanı verilen çiftlerden 17’si diğer illerden alınan nikah izin belgesi ile kıyılırken, 22’si de yabancı uyruklu vatandaşlardan oluştu. 86 adet de kızlık soyadı kullanma dilekçesi talebi alındı.  

“9 Aylık Süre Zarfından 115 Çiftin Nikahı Kıydım”

Dünya evine giren tüm çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı Evlendirme Memurluğumuza gerekli evrakları teslim eden çiftlerin işlemleri kısa süre içerisinde tamamlanarak, nikahları kıyılıyor. Nikahlar çiftlerin isteklerine göre Bartın Belediyesi Sosyal Tesislerinde veya nikah salonlarında gerçekleştiriliyor. Davet edildiğimiz tüm nikah, düğün veya sünnet gibi programlara katılıp vatandaşlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz. 9 aylık süre zarfından 115 çiftin nikahı kıydım. Toplamda da 614 çiftimize nikah cüzdanı verildi. Dünya evine giren tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.