Öztekneci sürenin uzatıldığını açıkladı

Yapılandırma taksitlerinin ödemeleri 9 Ocak'a uzatıldı

Öztekneci sürenin uzatıldığını açıkladı

Nurdan Eroğlu

SGK Bartın İl Müdürü Ekrem Öztekneci, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 6736 sayılı Kanun kapsamında SGK borcunu yapılandıranların peşin ya da taksitlendirme ödemelerinin son ödeme gününün 9 Ocak tarihine uzatıldığını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 6736 sayılı Kanun kapsamında SGK borcunu yapılandıranların peşin ya da taksitlendirme ödemelerinin son ödeme günü 2 Ocak 2017 olarak açıklanmıştı. Ödemelerin 2 Ocak 2017’de gerçekleştirilmemesi durumunda ise yapılandırmanın bozulacağı kaydedilmişti. Ancak ödemelerin son günü oluşan yoğunluk ve sistemlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı ilk taksit ödemeleri için süre uzatıldı. Sürenin uzatıldığını açıklayan Müdür Öztekneci, “Bilindiği üzere, Kurumumuz alacaklarının tahsiline ilişkin peşin ödemeler ve ilk taksit ödemelerinin 2 Ocak son günüydü. 2 Ocak 2017 pazartesi günü Kurumumuzla prim tahsilat anlaşması olan bankaların Kurumumuz tahsilat sistemleriyle iletişiminde sıkıntılar yaşanmış ve prim tahsilatlarında aksaklıklar oluşmuştur. Prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 2 Ocak 2017 tarihi olan prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemleri 9 Ocak 2017 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır” dedi.

SGK borcunu yapılandıran ve sistemlerdeki sıkıntılar nedeniyle ödeme gerçekleştiremeyen tüm yükümlülerin yapılandırma ilk taksit ödeme işlemlerini son güne bırakmamalarında fayda olacağını kaydeden Öztekneci yoğunluk ve sistemlerde oluşabilecek sıkıntılara karşıda tedbirli olunmasını istedi.