Oy pusulaları seçmen kağıtlarının arasında mı dağıtılıyor?

31 Mart yerel seçimlerine 2 haftadan az bir süre kala vatandaşlar, muhtar adaylığında yaşanan ilginç gelişmelerden şikayetçi. Yeniden muhtarlığa aday olmayan mevcut muhtarların destekledikleri diğer muhtar adayları için oy istediğini ifade eden vatandaşlar, seçmen kağıtlarının gelişi güzel teslim edilmesi ve zarfların içerisinde bulunmasından şikayetçi. Vatandaşlar bu duruma Yüksek Seçim Kurulunun müdahale etmesini bekliyor.

Oy pusulaları seçmen kağıtlarının arasında mı dağıtılıyor?

31 Mart seçimlerine 2 hafta kala ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da hem belediye başkanı adaylarının hem de muhtar adaylarının seçim yarışında heyecan artıyor. Belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları ve parti teşkilatı mensuplarıyla birlikte seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken mahallelerdeki muhtarlık yarışında da ilginç gelişmeler yaşanıyor. Muhtar adaylığında yaşanan bu ilginç gelişmelerden şikayet eden vatandaşlar, yeniden muhtarlığa aday olmayan mevcut muhtarların destekledikleri diğer muhtar adayları için oy istediklerini söylüyor. Mevcut muhtarların destekledikleri aday için sadece oy istemekle kalmadığını ifade eden vatandaşlar, seçmen kağıtlarının kapılara gelişi güzel bırakılmasından da şikayet ediyor.

Vatandaşlar “Zarfların içerisinde oy pusulaları yer alıyor”  diyor

“Seçmen kağıtları evde olmadığımız zaman kapılara gelişi güzel bırakılıyor. Hatta komşularımızın bazı seçmen kağıtları  kapı aralığına sıkıştırılmış.  Belki seçmen kağıtları kapı aralığından yere düşecek kaybolacak. Belki başkası gelecek o kağıtları oradan çekip alacak. Bu şekilde seçmen kağıdı teslim edilmez” derken teslim edilen zarfların içerisinde ise destekledikleri adayın oy pusulalarının dahi yer aldığını söyledi.  Vatandaşlar, bu duruma Yüksek Seçim Kurulunun müdahale etmesini bekliyor.