Ormancılara BARKOD Sistemi eğitimi
Orman Genel Müdürlüğünce orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla projelendirilen barkod uygulaması kapsamında Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinden sorumlu olan ve pilot bölge seçilen Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce Karabük'te BARKOD sistemi ile üretim işlerini gerçekleştirecek İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik eğitim düzenledi.
Orman Genel Müdürlüğünce orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla projelendirilen barkod uygulaması kapsamında Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinden sorumlu olan ve pilot bölge seçilen Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce Karabük'te BARKOD sistemi ile üretim işlerini gerçekleştirecek İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik eğitim düzenledi. Eğitime Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz Faruk Bayraktaroğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Eflani, Eskipazar, Karabük, Ovacık ve Safranbolu İşletme Müdürleri, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.
Bayraktaroğlu: “Kurumsal uygulamaları kullanan teşkilatız”
Faruk Bayraktaroğlu, eğitimde "Değişen teknolojiye ve çağın gereksinimlerine en çabuk uyum sağlayan teşkilatız. Dışa açık bir teşkilat olmamıza rağmen bilişim teknolojilerini kullanan basta e-ihale olmak üzere diğer kurumsal uygulamaları kullanan teşkilatız. Yaptığınız işi inanarak yaparsanız başarılı olmanız içten değil. Bölge Müdürlüğümüz olarak ta barkod uygulaması ile en fazla emval üreten bölgeyiz. 2024 yılında da Genel Müdürlüğümüz talimatları doğrultusunda tüm İşletme Şefliklerinizde uygulama devam edecektir" dedi.
Sistem uygulamalı gösterildi
Eğitimde; orman ürünlerinin kolay kayıt altına alınması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından uygulaması başlatılan, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlanmasına imkân veren BARKOD uygulaması, pratik olarak yapıldı. Eflani, Eskipazar, Karabük, Ovacık ve Safranbolu İşletme Müdürleri tüm Şefleri tarafından; üretim sahalarında dikili damga ve mesaha işinde Barkod uygulamasının nasıl yapılacağı bilgisinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitim; verimli geçti. Damga programı kapsamında barkodun çakılması, verilerin tablete aktarılması aşamaları uygulamalı şekilde gösterildi. Uygulamada oluşan sistemsel sorunların merkezden çözümü, uygulamanın sonraki aşamaları ile oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi konusunda istişare yapıldı.