Ocak ayına kadar Özel Halk Otobüslerine zam yok!

Bartın Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Toplantısı'nda alınan kararla birlikte Özel Halk Otobüslerine 2025 yılının Ocak ayına kadar zam yapılmayacak.

Ocak ayına kadar Özel Halk Otobüslerine zam yok!

Erkan Hızoğlu

Bartın Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya başkanlığında 16 gündemle Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu toplantı, 2 oturumda yapıldı.

14 gündem maddesi ile başlayan toplantı gündemine 2 madde daha ilave edilerek, Ekim Ayı Meclis Toplantısında toplamda 16 madde görüşülmüş oldu.

Toplantıda yeni gündem maddelerinin yanı sıra Eylül Ayı Meclis Toplantısında komisyona havale edilen maddeler de değerlendirildi. Meclis Toplantısında 7 yeni gündem maddesi bulunurken, 9 gündem maddesi de Eylül ayı toplantısında komisyonlara havale edilen maddeleri içerdi.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan konu geçtiğimiz ay Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebi oldu. Ekim ayının enflasyon verilerinin belli olmaması ve Temmuz ayında zam yapılması dolayısıyla yeni zam oranının belirlenmesi için Ocak ayının beklenmesi kararlaştırıldı. Dosya Meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Tüm gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantıda son olarak Kasım 2024 Meclis Toplantısının 7 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.