MÜSİAD Başkanı Kaan'dan, Uzun'a ziyaret
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberindekiler, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u ziyaret etti.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yerel Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli, Bartın Şubesi Başkanı Muhammet Aksoy ve Bartın Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.
Rektörlük Makamında başlayan ziyaret ardından Senato Salonunda devam etti. Burada gerçekleştirilen toplantıda, üniversite-sanayi iş birliği ve ‘Filyos Vadisi Projesi’ konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, üniversite-sanayi iş birliği noktasında Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Rektör Uzun, “Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi noktasında büyük gayret gösteriyor, üniversitemizin sanayi kuruluşlarıyla birlikte araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerine aktif katılımı için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde üçüncüsünü düzenlediğimiz ‘AR-GE Proje Pazarı’ ile 33 farklı ildeki 50 farklı kurumdan ve yurt dışından gelen birbirinden değerli 204 araştırmacıyı üniversitemiz çatısı altında bir araya getirdik. Ülkemizin kalkınmasına değer katacak projeleri tanıttık ve araştırmacılarımızla iş insanlarımızı buluşturarak, fikirlerin katma değere dönüşmesi için aracı olduk. Bir yandan sanayi ve teknoloji alanında ülkemizin rekabet gücünü artıracak çalışmalar yapmaya özen gösterirken, diğer yandan ise akademik kadromuzla bölgemizden başlayarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını da yetiştirmeye devam ediyoruz.” dedi.
Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olacak endüstri bölgesi “Filyos Vadisi Projesi” hakkında üniversitede yapılan çalışmalardan da bahseden Rektör Uzun, “Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alandaki gücünü daha da arttıracağı ‘Filyos Vadisi Projesi’ kapsamında Bartın Üniversitesi de akademik insan gücüyle katkı sunmak için büyük gayret göstermektedir. Dünyadaki liman örnekleri de incelenerek; bu proje için liman, endüstri, serbest ticaret bölgesi ve lojistik kümelenme üzerinden çalışmalar yapılmasının rekabet gücümüzü daha da artıracağını ön görmekteyiz. Örnek bir üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin sergilendiği bu proje kapsamında bölgesel kalkınma ekseninde yürüttüğümüz çalışmalarımızda yüksek katma değer, verimlilik artışları ve akıllı sistem konularına önem veriyoruz. İnanıyorum ki iş birliği içerisinde gerçekleştirilen bu çalışmalar neticesinde ülkemiz 100. yıl dönümünde daha güçlü bir konumda olacaktır. Bu düşüncelerle; göstermiş oldukları yakın ilgi ve verdikleri destekten dolayı MÜSİAD Genel Başkanı Sayın Abdurrahman Kaan’a ve Yerel Üst Kurul Başkanı Sayın Ahmet Şekerli, Bartın Şubesi Başkanı Sayın Muhammet Aksoy ve Bartın Şube Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Bartın Üniversitesi’ndeki çalışmaları ilgiyle takip ettiklerinin altını çizen MÜSİAD Genel Başkanı Kaan ise “Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da birçok noktasında iş insanlarımızla birlikte ülkemizin gelişimi ve hedefleri doğrultusunda büyük gayret gösteriyoruz. Bu noktada diğer ülkelerle olan ekonomik yarışta geri kalmamak için üniversitelerle iş birliğine değer veriyoruz. Nitelikli bilginin işlenmesini ve paylaşımını mümkün kılan bu iş birlikteliklerinin bizleri daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Bartın Üniversitesi’nin bu doğrultuda yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyor, Rektör Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’u ve ekibini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, üniversite-kamu-sanayi iş birliğini önemsediklerini de belirterek, “MÜSİAD bünyesinde üzerinde titizlikle durduğumuz konulardan bir tanesi de akademi-kamu ve sanayi iş birliğidir. Bu noktada iş birliğini proje bazında geliştirmek için AKS (Akademi, Kamu ve Sanayi) adını verdiğimiz bir ofis kurduk. Bazı kamu kurumları ve üniversiteler arasında da protokoller yaparak, güçlerimizi birleştirdik. Bartın Üniversitesi’nde de özellikle ‘Akıllı kentleşme ve limanlar’ konularında protokoller oluşturarak ortak çalışmalar yapma arzusundayız. Aynı zamanda eşsiz doğasıyla öne çıkan Bartın’da yine Bartın Üniversitesi ile birlikte bölgenin turizm potansiyelini geliştirebileceğini düşündüğümüz tabiat sporları konusunda da ortak çalışmalar yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.