MÜSİAD Bartın Şube Başkanı Aksoy, 109. Genel İdare Kurulu'na katıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bartın Şube Başkanı Muhammet Aksoy, İstanbul'da MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 109. Genel İdare Kurulu'na katıldı. İki gün süren idare kurulunun son gününde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katılım sağladığı programda, 80 şubeden Başkanlar ve MÜSİAD Üyeleri bir araya geldi.

MÜSİAD Bartın Şube Başkanı Aksoy, 109. Genel İdare Kurulu'na katıldı

Nilay Meryem ÇÖMLEK

MÜSİAD 109. Genel İdare Kurulu, T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren etkinlikte 300’den fazla MÜSİAD Üyesi bir araya geldi ve 2024-2025 yılına dair planlamalar yapıldı.

MÜSİAD’ın yurt içindeki 80 Şubesinin Başkan, Başkan Yardımcıları, Temsilci ve Üyelerinin katıldığı programın kapanış programı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımlarıyla tamamlandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Genel İdare Kurulu toplantısında yaptığı konuşmasında tüm iş dünyası ile Türkiye için çalışmayı sürdürdüklerini ifade etti. Bakan Yerlikaya, “Yaptığımız çalışmalar toplumumuzun refahını sağlamanın yanı sıra iş dünyamız için de katkı sağlıyor. Bunları ülkemizdeki tüm kesimlerle bir araya gelerek yapıyor ve ortaya koyuyoruz. MÜSİAD’ın 34 yıldır Türkiye için sürdürdüğü faaliyetler önemli istihdam oranlarını yakalamamıza vesile oluyor. Ülkemize sağladığı katkılar için MÜSİAD camiasını ve mensuplarını yürekten kutluyorum.” dedi.

“Verimli ve öncü çalışmalar”

 MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın çalışmalarının amacına dair açıklamalarda bulunurken, güncellenmiş hâliyle yeniden açıklanan OVP’ye de vurgu yaptı. Genel Başkan Asmalı, konuşmasının başında; “Hepimizin bildiği gibi MÜSİAD, her zaman verimli ve öncü çalışmalara imza atmıştır. MÜSİAD Ailesi, her gün bir önceki günden daha fazla çalışan, daha fazla değer üreten ve ülkemiz için katma değer sağlayan bir bakışa sahiptir. İşte bu yüzden de MÜSİAD, ülkemizdeki en verimli ve en çalışkan iş dünyası kuruluşudur. Yerli ve milli bir vizyona sahip olan MÜSİAD üyelerinin, ülkemiz ve milletimiz için öncelikle katma değer üretme sevdası bu yüzdendir. Başta ekonomi olmak üzere, hükümetimizin ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna katkı sunan ve bunu güçlendiren çalışmalar yapma ihtiyacı bu yüzdendir. Tam bu noktada, geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Programımızın da ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna ekonomik anlamda katkı sunmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Göç aslında bir sorun değil, iyi yönetilmesi gereken bir süreçtir”

Konuşmasında Türkiye’nin göç konusuna vurgu yapan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, yakında MÜSİAD olarak “Türkiye Göç Raporu” isimli bir rapor yayımlanacağını açıkladı. Göçün aslında bir sorun olmadığını yalnızca iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu açıklayan Asmalı, göçün artık bir problem kaynağı gibi gözükmesinden çok, sürecin doğru yönetilerek ülke için kazanımlar ortaya konulmasını vurguladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, “Malumunuz, yalnızca meselelerden bahsetmek bir politika üretme yöntemi değildir. Sorunları neden-sonuç ilişkisi içinde ve yerli yerine koyarak analiz edersek, işte o zaman verimlilik sağlar, ülkemiz için katma değer üretebiliriz. Bizler, ülkemizin potansiyeli iyi görmeli, akılcı stratejiler üretmeli ve aldığımız kararları teknolojinin yol göstericiliğinde hayata geçirmeliyiz.

Bu bakış açısıyla, MÜSİAD olarak ‘Türkiye’nin Göç Raporu’nu hazırladık. ‘Göçü Anlamak ve Yönetmek’ alt başlığını taşıyan raporumuzu yakında kamuoyu ile paylaşacağız.

Önümüzdeki günlerde tanıtım toplantısı yapacağımız bu raporumuzda göç olgusunun aslında bir sorun değil, iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu dile getiriyoruz. Göç olgusunu en baştan bir sorun olarak ortaya koyduğumuzda birçok meseleyi olduğu gibi bırakmış ve çözüm getirmemiş oluyoruz. Oysa göç dediğimiz şey bir akarsu gibidir: Eğer ki iyi yönetilirse herkes için bolluk ve bereket anlamına gelir. Fakat kötü yönetilirse, sel gibi olur, önüne geleni yıkar geçer. Bizler öncelikle bunun farkına varmalı ve buna göre konum almalıyız.” ifadelerini kullandı.

İki gün süre 109. Genel İdare Kurulu programı 300’den fazla MÜSİAD Üyesinin katılımlarıyla gerçekleşen kapanış yemeğinin ardından son buldu.