Müftülük 2018 Umre Programını açıkladı
Müftü Mahmut Gündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017-2018 Dönemi Umre Organizasyonu ile bilgiler verdi. Kayıtlarının devam ettiğinin altını çizen Gündüz, öğretmen, öğrenci ve veliler için özel umre programlar olduğunu vurguladı. Umre ücretlerinde taksitlendirme yapılabileceğini belirten Gündüz, Diyanet ile gitmenin bir avantaj olduğunu söyledi.
Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2017-2018 Dönemi Umre Organizasyonun tur tarihleri ve fiyatları ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. Umre kayıtlarının 18 Ekim Çarşamba günü başladığını ifade eden Müftü Gündüz, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2018 yılı Umre kayıtları 18 Ekim 2017 tarihi itibariyle başlamıştır. 2018 yılındaki umre ibadetlerimizin ve bu sezonun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz.” dedi. Umre turları ve ücretleri ile ilgili bilgiler veren Müftü Gündüz, “Başkanlığımızın 2018 yılı umre turları ve ücretleri belli olmuştur. Başkanlığımız bu yıl ‘otel’, ‘yürüme mesafeli’, ‘servisli’ tipler için 7, 14, 20 ve 24 günlük umre programları düzenlemiş olup, umre turlarının fiyatları 3 bin 465 TL ile 7 bin 120 TL arasında değişmektedir” ifadelerini kullandı.
Özel 11 günlük umre programı
Öğretmen, öğrenci ve velilere özel 11 günlük umre programları düzenleneceğini duyuran Gündüz, “Diyanet, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sömestr tatilinde öğretmen ve öğrencilere özel 11 günlük umre programları düzenlemiştir. Yürüme mesafeli ve servisli olarak düzenlenen öğrenci umre programlarında ücretler öğrenciler için 3 bin 285 TL ile 4 bin 140 TL, öğretmen ve veliler için ise 3.650 TL ile 4.605 TL arasındadır. Ayrıca Başkanlığımız Kudüs bağlantılı umre turları da düzenlemektedir. Bu turlarla, vatandaşlarımızın Müslümanların ilk kıblesi olan ve ibadet maksadıyla yolculuk yapılabilecek olan Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeleri sağlanmaktadır” dedi.
Üniversite öğrencilerine 1 haftalık umre imkânı
Üniversite Öğrencilerine indirimli 1 haftalık umre imkânı yapılacağını söyleyen Gündüz, “Başkanlığımız geçen yıl başlattığı üniversite öğrencilerine yönelik (25 yaş) indirimli umre programlarını bu yıl da devam ettirecek ve böylece üniversite öğrencilerimiz kendilerine uygun olan tarihleri tercih ederek 7 günlük umre ibadetlerini gerçekleştirebileceklerdir. İstemeleri halinde üniversite öğrencilerimizin velileri de bu imkândan faydalanabilecektir. Üniversite öğrenci turlarının fiyatları da 2 bin 150 TL ile 2 bin 350 TL arasındadır” diye konuştu.
Hiçbir ücret farkı alınmıyor
Umre ücretlerinin taksitle ödenebileceğini belirten Gündüz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, geçen yıl başlattığı, umre ücretlerini taksitlendirme imkânını bu yıl da devanı ettirecek. Umre 'ye gidecek kardeşlerimiz, ödemelerini 6 taksitle anlaşmalı bankalardan (Vakıf Katılım, Albaraka Türk) yapabilmekte ve hiçbir ücret farkı alınmamaktadır. Umreye gitmek isteyen kardeşlerimiz, kendilerine uygun umre programını belirleyip ilgili bankaya ücretini peşin veya taksitli olarak yatırdıktan sonra, İl ya da İlçe Müftülüklerimize gelerek veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden internet ortamında kaydını yaptırabileceklerdir.” diye konuştu.
“Gönlümüz Bartın’ın aşağılarda olmasına pek razı olmuyor”
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini hayat ile ilgili her konuda hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Müftü Gündüz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız milletimizin dini hayatı ile ilgili her konuda hizmet etmeye çalışıyor. Bu hizmetlerin önemlilerinden birisi de vatandaşımızın Hac ve Umre işlerine katkı yapmak. Bir kısım şirketlere de bu anlamda biraz hak veriliyor. Bu kapsamda bir kısım kontenjanı da onlar kullanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız vatandaşlarımızın hem Hac hem de Umre ile ilgili arzularını yerine getirmeye çalışıyor. Başkanlığımız devletin bir kurumu olduğu ticari bir gayesi yoktur. Vatandaşımıza hizmet etmek için var olan bir kuruluştur. O bakımdan gönlümüz içimizden geçen Umre’ye ve Hacca gidecek olan kardeşlerimizin Diyanet İşleri Başkanlığının gölgesinde gitmesini şahsen arzu ederiz. Koskoca bir teşkilatımız var. Hem Hacda hem de Umre de orada hastanelerimiz, sağlık merkezlerimiz var. Bütün görevliler bizim. Dolayısıyla Diyanet ile gitmenin bir avantaj olduğunu belirtmek istiyorum. Dolayısıyla Bartın’ımız bazı noktalarda çok ileride. Örneğin yaz kurslarında, bir kısım programlarda halkımızın gösterdiği ilgi ve alaka en ileri noktalarda olabiliyor. Ancak Umre konusunda sıkıntılarımız var. Yani vatandaş Diyanetle Umre veya Hacca gideyim demeli. Bu sene Bartın’ımızı bu noktada ileriye taşıyalım istiyoruz. Bazen toplantılar düzenleniyor. O toplantılarda hangi ilde kaç Umreci Diyanetle gidilmiş diye bakılıyor. Gönlümüz Bartın’ın aşağılarda olmasına pek razı olmuyor.” dedi.