MÜDÜRLÜK GIDA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

Bin 200 işletme denetlendi

MÜDÜRLÜK GIDA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

 

Haber merkezi

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ramazan ayı boyunca yoğun olarak tüketilen ekmek/pide unlu mamuller, pasta, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, ramazan paketleri ile hurma ve şekerleme gibi ürünlerin üretildiği ve satıldığı yerlerde gıda denetimi yaptı. Bu kapsamında Bartın’da bin 200 işletme denetlenirken Gıda Güvenliği kriterlerine uymayan işletmelere 5996 Sayılı Kanun Gereği idari yaptırım uygulandı.

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ramazan ayı boyunca yoğun olarak tüketilen ekmek/pide unlu mamuller, pasta, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, ramazan paketleri ile hurma ve şekerleme gibi ürünlerin üretildiği ve satıldığı yerlerde gıda denetimi yaptı. Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, “Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla yıl içerisinde rutin olarak yapılan gıda denetimlerini Ramazan ayında da sürdürüyor. Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, Ramazan ayının başlangıcından itibaren tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için İl ve İlçe Gıda Tarım Müdürlüklerindeki gıda kontrol görevlileri 5996 Sayılı Kanun kapsamında asgari, teknik ve hijyenik koşulları inceleyerek, gıda denetimlerini gerçekleştirmektedir” dedi.

GIDA GÜVENLİĞİNE UYMAYANLARA CEZA

Bu kapsamında Bartın’da bin 200 işletme denetlendiğini ifade eden Bayram, “Riske dayalı denetim programı kapsamında yapılan gıda denetimlerine ilave olarak; özellikle ramazan ayı boyunca yoğun olarak tüketilen ekmek/pide unlu mamuller, pasta, tatlı, şeker ve şekerli mamuller gibi ürünlerin gıda güvenliği açısından denetimleri gerçekleştirilmekte ayrıca muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı ramazan paketleri ile hurma ve şekerleme gibi ürünlerinin satışının yapıldığı satış yerlerinde ise ürünlerin son tüketim/tavsiye edilen tüketim tarihi ve etiket bilgilerine yönelik kontroller yapılmaktadır. Müdürlüğümüzce 2017 yılında haziran ayı itibariyle bin 200 işletme denetlenmiştir. Bu denetimler sırasında 36 numune alınmıştır. Yine bu denetimlerde Bakanlıkça belirlenen Gıda Güvenliği kriterlerine uymayan işletmelere 5996 Sayılı Kanun Gereği idari yaptırım uygulanmıştır” şeklinde konuştu.