Millet Bahçesi inşaatı başlıyor!

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada 'Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bartın Merkez ilçesinde 92 bin metrekarelik alanda kurulacak Gölbucağı Mahallesi Millet Bahçesi'nin ihalesi 24 Eylül 2021, Cuma günü yapılmıştı. 17 Aralık 2021 tarihinde yüklenici firmaya yer teslim yapılarak İnşaat yapım süresi başlayan Millet Bahçesi 21 Aralık 2022 tarihinde tamamlanacak' dedi.

Millet Bahçesi inşaatı başlıyor!

Millet bahçesi projesi içerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi sosyal donatılar yer alacak. Proje içerisinde ayrıca koruluk, kamp alanları ve 3 bin 230 ağaç ve olacak.

Daha çok yeşil alan olacak

Yeşilin her tonunu içinde barındıracak, bitki ve peyzajı ile Bartın’a yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi, içerisindeki yeşili, biyolojik göleti, tema bahçesi,  millet kıraathanesi, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak.

Milletvekili Tunç, “Bartın’ımıza değer katacak ve Bartın şehir merkezinin tam ortasında yer alan bu güzel proje için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut’a teşekkür ediyorum.”Dedi.