MHP'de bir Özçelik dönemi daha

MHP Bartın İl Başkanlığı yeni kongresini gerçekleştirdi. Tek liste halinde girilen seçimlerde ise mevcut Başkan Ercüment Özçelik yeniden İl Başkanlığına seçildi. Bir kez daha güven tazeleyen Başkan Özçelik, son seçimlerde Bartın'da oy potansiyelini artıran tek parti olduklarının altını çizerek, 'Yoğun seçim çalışmamıza rağmen milletvekilliği kazanamadık ancak Bartın'da oyunu artıran tek parti olduk' Dedi. Özçelik yerel seçimlerdeki hedeflerinin ise mevcut belediyeleri koruyarak yeni belediyeler kazanmak olduğunu ve bunun için de var gücüyle çalışacaklarını kaydetti.

MHP'de bir Özçelik dönemi daha

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Kongresinde tek liste ile seçime gidilirken mevcut İl Başkanı Ercüment Özçelik güven tazeleyerek yeniden İl Başkanlığına seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanlığı faaliyet raporunu okuyan Ercümet Özçelik şunları söyledi; “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bizlere gösterdiği ‘Lider Ülke TÜRKİYE’ hedefi doğrultusunda ve Cumhur İttifakı başarısının ülkemizin her alanında geliştirilmesi için Ekim 2020 yılında yapmış olduğumuz kongre ile göreve gelen yönetim kurulumuz hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Bu süreçte ülkemizde ve dünyada görülen covid-19 pandemi sürecinde elimizden geldiğince faaliyetlerimizi devam ettirmeye çalıştık. Bartın 'daki meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar ve dernekler ile sık sık ziyaretler gerçekleştirerek, ilişkilerimizi sıcak ve samimi bir ortamda geliştirmeye özen gösterdik. 03 Ekim tarihinde Bölge İstişare Toplantısına katılmak üzere otobüslerle seyahat halindeyken maalesef trafik kazası geçirdik. Bu kazada Belediye Başkan yardımcımız Ahmet Kömeç ve İl Yönetimiz Kurulu Üyemiz Murat Sevilmiş'i şehit verdik. Kendilerine Allahtan rahmet diliyor ülkücü harekete vermiş oldukları mücadele için hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu kazada çok sayıda yaralımızın tedavisi sürecinde bizleri maddi manevi yalnız bırakmayan başta Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye, Genel Başkan Yardımcılarımıza, teşkilat yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu süreç içerisinde teşkilatlarımızla yoğun gezi ve üye kampanya faaliyetlerimizi sürdürdük. Her mahallemizdeki ve ilçelerdeki köy muhtarlarıyla ilişkilerimizi güçlendirdik.

“Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık”

Genel Merkezimizin ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma Ve Aydınlatma’ temalı programları doğrultusunda Kurucaşile, Ulus, Abdipaşa, Kumluca ve Merkez ilçemizde yoğun katılımlı toplantılar düzenledik. Yaklaşmakta olan 2023 yılı seçimleri doğrultusunda sandık başı ve köy temsilcilerinin arttırılması ve bilgilendirme çalışmaları doğrultunda ilçe teşkilatlarımıza her türlü desteği verdik. Maalesef 2022 yılının ekim ayında Amasra ilçemizde meydana gelen maden kazası sonrasında şehit olan madenci ailelerimizin yakınlarına Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın ile ve ilçe teşkilatlarımız olarak ziyaretlerimizi yaparak her türlü ihtiyaçları doğrultusunda yanlarında olmaya çalıştık ve onları hiç yalnız bırakmadık. Bu elim kazada şehit olan madenci kardeşlerimize başsağlığı diliyor ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bu dönem içerisin Kumluca beldemiz ve Bartın ilimizde birer yıl ara ile meydana gelen sel felaketi nedeniyle mağdur olan esnaf ve vatandaşlarımızın yardımlarına koştuk. Bartın Kumluca ve Hasankadı belediyelerimizle beraber sel temizliği ve sel nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Genel merkezimizin başlattığı Adım Adım 2023 köyüm projesinde Genel Merkez Teşkilat yöneticilerimiz ile köy programlarımızı yaptık. Bu süreçte sık sık teşkilatlarımız ile genel merkezimizi ziyaret ettik. Ulus, Amasra ve Kurucaşile ve merkez ilçe teşkilatlarımız ile sık sık toplantılar gerçekleştirdik. İl teşkilatımız olarak yeni 474 üyenin katılımı ile Genel Merkez yöneticilerimizin desteği ile geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Şubat ayında meydana gelen ve 11 ili etkileyip binlerce vatandaşımızın öldüğü ve yaralandığı deprem sonrasında tüm teşkilatlarımızla hemen harekete geçerek belediyelerimiz öncülüğünde gerek kendi imkanlarımız ve gerek halkımızın imkanları ile bölgeye yardım malzemeleri gönderdik. İl belediyemiz olarak makine ve insan gücümüzle arama kurtarma faaliyetlerine katıldık. 

“Yüzde 50’ye yakın oyumuzu arttırdık”

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan Milletvekilliği Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ilçe belde teşkilatlarımız ile yoğun bir ön hazırlık ve seçim faaliyetleri geçirdik. Bu seçim sürecinde 30 Nisan da Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Genel Merkez yöneticilerimizin katılımı ile yoğun katılımlı bir miting gerçekleştirdik. Bu seçimler de milletvekili adaylarımız Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın ve Kamu-Sen Başkanımız Sezai Hangişi ile seçimlere katıldık. Maalesef yoğun bir seçim çalışmamıza rağmen milletvekilliğin kazanamadık. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi olarak Bartın'da oyunu artıran tek parti olduk.21 Haziran 2018’de almış olduğumuz 21.604 oyu 31.932 yaparak yaklaşık % 50 ye yakın oyumuzu arttırdık. Bu oyumuzun yükseltilmesinde yürekten çalışan tüm teşkilatımıza ve il ilçe yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın'ın istifası sebebiyle boşalan belediye başkanlığı makamına Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin direktifleri doğrultusunda Cumhur İttifakının ruhuna uygun olarak Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Hüseyin Fırıncıoğlu Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı olarak, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin oylarıyla seçilmiştir. Bu süreçte Üretken Belediyecilik anlayışı ile hizmet eden Bartın Belediye Başkanımız Cemal Akın'a ve görevi devralan Hüseyin Fırıncıoğluna,  Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can'a, Hasankadı belediye başkanı Şeref Emiroğlu'na milliyetçi hareket partili üretken belediyecilik anlayışı çerçevesinde yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

“Var gücümüzle çalışacağız”

2019 yılı mart ayında yapılan mahalli idareler seçimlerinde kazanmış olduğumuz Bartın il belediyemiz, Kumluca ve Hasankadı belde belediyelerimizi 2024 Mart ayında yapılacak seçimlerde korumak ve Ulus, Amasra, Kurucaşile ilçeleri ve Kozcağız Abdipaşa belde belediyelerini kazanmak ve il genel meclisi üye sayımızı arttırmak en büyük hedefimizdir. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Lider ülke Türkiye hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin güçlendirilmesi ve Cumhur İttifakı olarak 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde başarılı olmak ve Türkiye Yüzyılı hedefinin gerçekleştirilmesi doğrultusunda var gücümüzle çalışacağız.”

Osmanağaoğlu: “14. Büyük Kurultaya sayılı günler kalmıştır”

MHP Bartın İl Kongresinde konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu MHP’nin Bartın’da üretken belediyecilik anlayışını ortaya koyduğunu ifade etti. Belediye çalışmalarından övgüyle bahseden Osmanağaoğlu konuşmasında,  “Ne mutlu ki; yarım asrı aşan şerefli mazisiyle, Türk siyasetinin mihenk taşı haline gelen Milliyetçi Hareket Parti'mizin 14. Büyük Kurultayına sayılı günler kalmıştır. Yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen ilçe kongrelerimiz heyecanımıza heyecan katmış, halen devam eden il kongrelerimiz ise geleceğe daha emin adımlarla yürümek için sabırsızlanan Türk milliyetçilerini daha da emin kılmıştır. Açık bir şekilde ifade etmem gerekir ki; Cumhuriyet'imizi ikinci yüzyılında zirveye taşıma kararlılığımızı, doğa harikası coğrafyasıyla huzur aşılayan Bartın'ımızda görmek mutluluk vericidir. 

Önümüzdeki yüzyılı Türk asrı yapma kararlılığımızı, emeğin şiirini yerin yüzlerce metre altında yazan insanların yurdu Bartın'ımızda görmek cesaret vericidir. Ülkemizi "İstikrar ve Hizmet için, Uyumlu Yönetimle, Umutlu Geleceğe" taşıma kararlılığının, Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyecilik anlayışının vatandaşlarımızla buluştuğu, yurdumuzun her köşesinde örnek gösterilerek anlatılan hizmetlerin vatandaşlarımıza verildiği Bartın'ımızda görmek mutluluk vericidir." dedi.

İşte MHP yeni İl Yönetimi!

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Ercüment Özçelik güven tazeleyerek yeniden İl Başkanlığına seçildi.

İl Yönetim Kurulu Listesi ise şu isimlerden oluştu;

İL YÖNETİM KURULU ASİL
Ercüment Özçelik (Başkan)
1-Hüseyin Alp Akın
2-Mustafa Gözen
3-Aykut Oktay Ulu
4-Sevgı Ünal Karakuş
5-Emrah Taşdemir
6- Menekşe Kaya
7-Hüsnü Aydın
8-Fatıh Aykın
9- Cihan Uça
10-Yılmaz Şahintürk
11-Hakan Orhan
12-Kübra Alp
13-Hüseyin Çalıkoğlu
14-Celil Çil
15-Yaşar Bakkal
16- Engin Aslan
17-Mustafa Çelik
18- Hüseyin Uçkun
19-Alim Kılıç
20- Murat Önel

İL DİSİPLİN KURULU ASİL
1-Aynur Yıldırım
2-Turgut Makaracı
3-Davut Güçlü Fırıncıoğlu
4-Ramiz Aksoy
5-Veyis Ocakçı
6-Abdullah Kömeç
7-Alaettin Küheylan

ÜST KURUL DELEGESİ ASİL
1-Ercüment Özçelik
2-Cemal Akın
3-Murat Demir
4-Kemal Özay
5-Hüseyin Alp Akın
6-Orhan Ölçek
7-Gürkan Özengi

 

MHP'de bir Özçelik dönemi daha
MHP'de bir Özçelik dönemi daha
MHP'de bir Özçelik dönemi daha