Mezuniyet törenleri ve kermesler için yeni karar!

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, hafta sonu yapılacak olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının, salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amacıyla yeni tedbir ve kararlar aldı. Toplantıda ayrıca Bartın'da yapılması planlanan yemin, anma, mezuniyet törenleri ile yardım çadırı, kermeslerle ilgili de yeni kararlar alındı. İşte o kararlar!

Mezuniyet törenleri ve kermesler için yeni karar!

 

İçişleri Bakanlığı tarafından Bartın başta olmak üzere 81 İl Valiliğine 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tedbirleri Genelgesi gönderildi.

Genelgede, ÖSYM Başkanlığı tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde Bartın dahil olmak üzere il merkezleri ile bazı ilçelerden oluşan 200 sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının; Cumartesi günü sabah 10.15-12.30, Pazar günü sabah 10.15-13.15 ve Pazar günü öğleden sonra 15.45-17.45 olmak üzere 3 oturum şeklinde uygulanacağının bildirildiği hatırlatıldı.

Bu çerçevede; 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavının, salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amacıyla valilik ve kaymakamlıklarca  uygulanacak usul ve esaslar şu şekilde sıralandı:

Sınava girecek adayların acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık bulundurulacak.

Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak. 

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 27 Haziran 2021 Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınları 05.00-19.00 saatleri arasında durumlarını belgelendirmek (görevli ya da aday giriş belgesi) kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

27 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00-18.00 saatleri arasında açık olabileceklerdir. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.

Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir valilik ve kaymakamlıkların koordinasyonunda başta belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alınacak. 

Valiler ve Kaymakamlarca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacak.

Bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diğer gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecek.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplandı

Söz konusu genelge doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Sinan Güner Başkanlığında toplandı. Toplantıda YSK ile ilgili Bartın’da uygulanacak tedbirler doğrultusunda yeni kararlar alındı.

İşte YKS için alınan kararlar!

Bu çerçevede; 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın, salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi amacıyla alınan kararlar Bartın Valiliği’nce kamuoyuna duyurularak şöyle denildi:

“Sınava girecek adayların acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00­17.00 saatleri arasında, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-­15.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, YKS sınavına katılmak/görev almak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacaktır. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 27 Haziran 2021 Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki refakatçi ve/veya yakınları 05.00­-19.00 saatleri arasında durumlarını belgelendirmek (görevli ya da aday giriş belgesi) kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.

27 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar (kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla), 07.00-­18.00 saatleri arasında açık olabileceklerdir. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacaklardır. Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir valilik ve kaymakamlıkların koordinasyonunda başta belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alınacaktır.

Valilik ve Kaymakamlıklarca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacaktır. Bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diğer gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecektir.”

Mezuniyet törenleri için yeni karar!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 27.07.2020 tarihli ve 54 nolu kararının 6. maddesi ile “İlimizde yapılması planlanan yemin, anma, mezuniyet vb. törenlerin Sağlık Bakanlığınca yayımlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirler ile Bakanlıklarca yayınlanan/yayınlanacak diğer hususlara uyulmak şartı ile açık alanlarda yapılmasına” karar verilmişti. Bu karar da son toplantıda alınan karar doğrultusunda iptal edilerek İlimizde yapılması planlanan yemin, anma, mezuniyet gibi törenlerin Sağlık Bakanlığınca yayımlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirler ile Bakanlıklarca yayınlanan veya yayınlanacak diğer hususlara uyulması aynı zamanda kapalı alanlarda kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması şartı ile yapılmasına karar verildi.

Sadece açık alanlarda yapılacak!

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 01.07.2020 tarihli ve 48 nolu kararının 3. maddesi ile “İlimiz genelinde 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde konut,  işyeri veya arazilerin dolaşarak ayni ve nakdi yardım toplama faaliyetlerinin zorunlu olmayan sosyal hareketliliği azaltması, sosyal izolasyona ve mesafe kurallarına aykırılık oluşturması ve Covid-19 salgınının bulaşıcılığının kontrol altında tutulması amacıyla yasaklanmasına, geniş halk kitlelerinin toplanmasına ve kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına sebebiyet verebilecek yardım çadırı, kermes gibi sosyal aktivitelerin ise ikinci bir karara kadar durdurulmasına” karar verilmişti.

Bu madde de iptal edilerek İlimiz genelinde 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde yapılacak her türlü yardım toplama faaliyetinin kendi mevzuatında belirlenen hükümler saklı kalmak kaydıyla başta sosyal mesafe olmak üzere maske ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılabilmesine, yardım çadırı, kermes gibi sosyal aktivitelerin ise sadece açık alanlarda  başta temizlik, maske ve mesafe kuralları olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen ilave önlem ve kurallara uyulması şartı ile yapılması kararlaştırıldı.