Meteoroloji Bartın'ı da uyardı!

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının ülkemizi ve ilimizi terk etmesinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bartın çevresindeki birçok il için gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bartın ve Batı Karadeniz Bölgesi için de şiddetli yağış beklenirken yağışların ilimizde de iki gün boyunca etkili olacağı değerlendiriliyor.

Meteoroloji Bartın'ı da uyardı!

Sıcak hava yerini sağanak yağışlara bırakıyor!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok bölge ve il için kuvvetli ve gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Marmara bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Uyarıya göre, gece yarısından itibaren İstanbul, Cuma sabah saatlerinden itibaren de Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Bartın’ın çevre illerinde de yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Karabük, Bolu, Kırıkkale, Çankırı ve Ankara illeri için de yağış uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ankara, Bolu ve Karabük, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklara kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarıda “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Bolu ve Karabük’te akşam saatlerinden sonra Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklara kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Yağışlar ilimizde de etkili olacak

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz’de de şiddetli yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, ile öğleden sonra Sinop’un batısı ve Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Sinop ve Kastamonu’da kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklara etkili olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.