Mecliste ağustos mesaisi başladı

İl Genel Meclisi, ağustos gündemini görüşmeye başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri, ağustos gündemi kapsamında ilk etapta 6 maddeyi görüşüp karara bağlayacak. Gündemin ilk toplantısında Başkan Dursun, bu yaz Bartın'daki köylerde asfalt ve kilitli parke taşı olmak üzere 140 kilometrelik bir alanda yol çalışması yapılacağını söyledi. Meclis, ilk toplantıda OSB işyeri ve açma ruhsatı harcı metrekare birim fiyatını da belirledi.

Mecliste ağustos mesaisi başladı

İl Genel Meclisi, Ağustos gündemini görüşmeye başladı. İlk toplantıda Kurban Bayramını tekrar kutlayan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “ Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüsün etkisi altında geçirmiş olduğumuz mübarek Kurban Bayramınızı tekrar kutluyorum. Virüs tedbirleri altında birbirimize sarılamasak da tüm halkımızla gönülden bayramlaşmayı gerçekleştirdik. Bu sene yaşadığımız  iki dini bayram virüs nedeniyle  kısıtlı olarak idrak edildi. İnşallah gelecek bayramlarımızı yine eski günlerimizdeki gibi birbirimize sarılarak yaşamayı rabbim tüm insanlığa  nasip etsin” dedi.  

Ağustos gündemi 6 maddeyle başladı

6 gündem maddesiyle başlayan Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Kenan Dursun şöyle devan etti:

“ 5 gün devam edecek meclis çalışmalarına katkı sağlayacak olan başta Meclis üyelerimiz olmak üzere yine tüm daire müdürlerimize teşekkür ediyor, meclis çalışmalarıyla alınacak olan tüm kararların şimdiden Özel idaremize ve Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında toplanan İl Genel Meclisi, geçmiş aylarda olduğu gibi yine Ağustos ayında da 5 günlük iş takvimi içerisinde Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak kararlara imza atacak. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun özel idareleri güçlü bir yapıya kavuşturdu.  Bunun yanında bir çok yeniliği de beraberinde getirdi.  Aynı değişim karar organı olan meclis çalışmalarına da yansıtıldı. Bu kapsamda öncelikle meclis çalışmalarının ana omurgasını oluşturan  5 yıllık hedefleri ortaya koyan  stratejik planlanın hayata geçirilmesi başta olmak üzere yine performans planı ile çalışma yatırım programlarının hazırlanması ve buna bağlı bütçenin İl Genel Meclisince onaylanması ve  akabinde uygulamaya geçilmesi kanunun getirmiş olduğu bir reform olmuştur

“Köylerin içme suyu sorunu büyük oranda çözüme kavuşturuldu”

7. Dönem meclisinin de  her zaman bu anlayışla görev yapacak. Bartın’a katkı sağlayacak her karara büyük bir heyecanla imza atacağız. 2005 yılında çıkan 5302 Sayılı Özel İdare Kanunun hayata geçmesiyle birlikte tüm ülkemizde olduğu gibi Bartın’da da her alanda değişimin ve gelişimin yaşanmasına katkı sağladı. Bu kapsamda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım ve içme sularında yaşamış olduğu ağır sorunların her yıl KÖYDES ve Özel İdare çalışmalarıyla desteklenerek büyük oranda çözüme kavuşturuldu.

Köylerde 140 kilometrelik alanda yol çalışması

Bu kapsamda yine 2020 yılı KÖYDES ve Özel İdare programlarıyla 30  milyonu bulan ödenekler ile  alandaki bin 950 kilometrelik yol ağının öncelikle 600 kilometrelik  ana gurup yollarındaki standart yükseltme çalışmaları devam edecek. Köy içlerindeki sıcak asfalt ve kilitli parke taşı ile de yol ve meydan düzenlemelerine yaz boyunca devam edilerek toplamda  140 kilometrelik bir alanda çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 1950 kilometrelik yol ağının önemli bir bölümünde  hedefe ulaşılacak.  13 yıl önce yüzde 23 seviyesinde olan asfalt oranının bugün  yüzde 90’lara  çıkmış olması   tesadüf değil. Bu sürecin  çok kolay geçmedi. Her anında büyük emek var. Ayrıca her şeyden önce KÖYDES ödeneklerinin ilimize aktarılmasında yine çok büyük katkıları olan başta TBMM Adalet Komisyon Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere Sayın Valimiz Sinan Güner’e  ve Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Uygulamada çalışan tüm personellerimize  kolaylıklar diliyorum. Bu çatı altında değişime imza atan 4, 5 ve  6’ncı dönem meclislerinin de bu süreçte çok büyük katkıları oldu. Geçmiş ten günümüze kadar  il genel meclisinde görev yapmış olan tüm arkadaşlarımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

OSB ruhsat harcı birim fiyatı belirlendi

Meclis gündemlerini oluştururken her zaman içeriği önem arz eden gündemlerle çalıştıklarını aynı hassasiyetin Ağustos ayı gündemine de yansıtıldığını söyleyen Dursun, Ağustos ayı meclisinde karar aşamasına gelen 5 gündem maddesinin ilgili komisyon raporlarının karara bağlanacağını ifade etti.   Temmuz ayı meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonuna havalesi gerçekleştirilen OSB İşyeri ve Açma Ruhsatı Harcı metrekare Birim Fiyatının Belirlenmesi ile ilgili komisyon raporlarının Meclis Başkanlığına ulaştığını ve raporların okunmasının ardından Meclisin oybirliği ile kabul edildiğini söyledi.