Meclis mayıs gündemini görüşmeye başladı

İl Genel Meclisi, mayıs gündemini görüşmeye başladı. Meclis Üyeleri İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında bir kez daha toplanırken gündemin ilk toplantısında MHP'den milletvekilliği adaylığı için meclis üyeliği görevinden istifa eden Savaş Buyurman, Meclis Başkanı Kenan Dursun ve Meclis üyeleriyle vedalaşırken Buyurman'ın yerine ise yine partisinin asil listesinde yer alan Şevket Aydıroğlu geçti.

Meclis mayıs gündemini görüşmeye başladı

İl Genel Meclisi’nde Mayıs Ayı Toplantıları başladı. 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 15:00’da Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis Üyeleri Hikmet Özdilkural, İrfan Ekmekçi, Mustafa Güney, Murat Erfındık, Recep Regaip Bayraktar, Sefai Dikyurt, Hasan Karakurt, Ercan Uyan ve Orhan Çaça’nın katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi. Buyurman’ın yerine ise yine partisinin asil listesinde yer alan Şevket Aydıroğlu geçti.

Buyurman mesai arkadaşlarıyla vedalaştı

Meclis toplantısı öncesi 24 Haziran seçimleri için MHP’den milletvekilliği adaylığı için meclis üyeliği görevinden istifa eden Savaş Buyurman, Meclis Başkanı Kenan Dursun ve Meclis üyeleriyle vedalaşarak, helallik istedi. Savaş Buyurman’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Meclisimizde 4 yıl boyunca görev yaptıktan sonra bugün Milletvekili adaylığı nedeniyle aramızdan ayrılan Savaş kardeşimize başarılar, kendisine bu kampanya döneminde kolaylıklar diliyoruz” şeklinde konuştu. Buyurman’ın yerine ise yine partisinin asil listesinde yer alan Şevket Aydıroğlu geçti.

Dursun, “Bu seçimde ilkler yaşanacak”

Gündem maddelerine geçmeden değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Türkiye 24 Haziran'da sandık başında olacak ve bu seçimde ilkler de yaşanacak. Seçmen aynı anda hem Milletvekilleri hem de Cumhurbaşkanı adayı için oy verecek. Seçim sonrası  Başkanlık sistemine geçişin ilk defa bu seçimlerle geçilecek olmasının ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Gündeme ilaveler olacak”

Mayıs ayı meclisinde önemli gündem maddelerinin olduğunu, 13 maddeyle başlayan toplantıya ilerleyen birleşimlerde de ilavelerin olabileceğini ekleyen Dursun, “ Devamında Mayıs ayında 5 gün sürecek olan meclis toplantılarımızda alınacak olan tüm kararların şimdiden Bartın'ımıza ve Özel İdaremize hayırlı olmasını diliyorum diyerek  Nisan ayı meclis toplantılarının ardından ihtisas komisyonlarına havale edilen tüm dosyaların Meclis Başkanlığına ulaştığını, komisyon çalışmalarında büyük bir özveri ve gayretle çalışan başta komisyon başkanları olmak üzere komisyonlarda görev alan tüm meclis üyelerine göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Köy yerleşik alanları dosyaları yoğunlukta

Gündem maddeleri içerisinde köy yerleşik alanları ve civarı sınırlarının tespiti konulu dosyaların yoğunlukta olduğunu açıkladı.  Ayrıca 5302 sayılı yasa gereği her yıl Mayıs ayı meclis toplantılarında görüşülmesi zorunlu olan bir önceki yıla ait Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin hesabının görüşmelerinin yapılacağını belirten Dursun, “Bu kapsamda 40.012.345,40 TL olarak öz kaynak, 57.005.611,16 TL dış kaynak toplamda 97.017.956,56 TL olarak gelir gerçekleşmesi olduğunu, 35. 855.202,97 TL öz kaynak, 50.216.109,55 TL dış kaynak, toplamda 86.071.312,52 TL gider gerçekleşmesi yaşandı. Tüm bu gerçekleşmelerin detaylarının ilgili komisyonlarda değerlendirilecek ve yasa gereği Haziran ayı Meclis toplantısında kesin hesabın karara bağlanacaktır” dedi.

3 madde karara bağlandı

Meclis Başkanı Kenan Dursun’un konuşmasından sonra gündemde yer alan Kurucaşile İlçesi Elvanlar, Kanatlı ve Karaman Köylerinin köy yerleşik alan ve civarı sınırları tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen dosyaları meclis oy birliği ile karara bağladı.