MECLİS KARAPINAR'IN TALEBİNİ KABUL ETTİ

Zonguldak Karapınar'dan vaz geçecek mi?

MECLİS KARAPINAR'IN TALEBİNİ KABUL ETTİ

Haber Merkezi

İl Genel Meclisi Haziran ayı gündemini görüşmeye başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan meclis, gündemin ilk toplantısında Zonguldak’tan ayrılarak Bartın’a bağlanmak isteyen Karapınar Beldesi’nin talebini görüştü. Meclis Üyeleri talebi oy birliğiyle kabul ederken Karapınar’ın Bartın’a bağlanıp bağlanmayacağıyla ilgili son kararı Zonguldak İl Genel Meclisi verecek. Meclis aynı zamanda bu ay, geçtiğimiz haftalarda Bartın Valiliğinde tanımını yapılan Güzelcehisar Lav Sütunları İskele Projesini de değerlendirecek.           

İl Genel Meclisi Haziran ayı gündemini görüşmeye başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan meclis, haziran gündemi çerçevesinde 8 maddeyi görüşüp karara bağlayacak. Başkan Dursun, ilk toplantıda Meclisin ve tüm Bartın halkının Ramazan’ını kutladı. Bu Ramazan’da tasaların sevince, hüzün ise neşeye dönüşmesini dileyen Dursun, “Müslümanların büyük bir hasretle beklediği rahmet  ve bereket ayı olan Ramazan-ı  Şerifi idrak etmiş olmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.  1 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür. Bu ayda insanlar tutumları  oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış, hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın öncelikle Meclisimize Bartın’ımıza ve tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyorum”  dedi.

DURSUN SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

Ankara’da yapılan Vilayetler Hizmet Birliği Encümen Üyeliği seçimlerine de değinen Kenan Dursun şunları söyledi:

“25 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşen Vilayetler Hizmet Birliği seçimleriyle Encümen Üyeliğine seçilerek büyük bir onuru  yaşadık. Birlik üyesi  51 İl Özel İdarelerini temsilen il valileri ile İl Genel Meclislerini temsilen birlik üyesi meclis başkanlarının da katıldığı Genel Kurulda adaylar üzerinde uzlaşı sağlanarak seçime gidiliyor. 86  geçerli oyun 73 ünü alan Erzincan, Bartın ve Bilecek kurul üyesi olarak 1 yıl süreyle Vilayetler Hizmet Birliği Encümen Üyeliği görevini yürütecek. Ayrıca genel kurul süresi boyunca yapılan seçimlerde manevi desteğini bizlerden esirgemeyen Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim’e de  yürekten teşekkür etmek istiyorum.

50 MİLYON TL’LİK BÜTÇE

Vilayetler Hizmet Birliğinin Başkanlığını ise İçişleri Bakanı Müsteşarı Sayın Muhterem İnce yapıyor. Birlik Encümen üyeliklerine seçilen 3 İl Genel Meclisi Başkanının yanı sıra 3 İl Valisinin katılımıyla yürütülecek. Birlik tüzüğünde belirlenen görev tanımlarıyla  kamuya ait tarihi eserlerin onarımları ve öğrenci yurtları, turizm bölgelerine konaklama tesisleri, eğitim- öğretim amaçlı da anaokulları yapılabildiğini 50 milyonluk bütçesiyle   icracı bir birlikte Bartın İl Genel Meclisi Başkanı olarak görev yapacak olmanın  şahsım ve ilimiz için büyük bir onur vesilesi olacak.

“HEYECAN İÇERİSİNDEYİZ”

Seçilmiş olduğumuz görevin sorumluluğunu bugünden hissediyoruz. AK Parti iktidarı dönemlerinin Bartın açısından son 10 yılı  Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'un gayretiyle çok önemli yatırımlara sahne oldu. Şimdi ilimiz ve bölgemiz için daha büyük gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Yapılan seçimle almış olduğumuz görev vesilesiyle 51 ili kapsayan hizmetlere  imza atacak olmanın da  heyecanını içerisindeyiz. 

MECLİS KARAPINAR’LA İLGİLİ KARARA VARDI

Haziran ayı gündemiyle ilgili Meclisi Üyelerini de bilgilendiren Kenan Dursun şu açıklamalarda bulundu:


“Haziran ayı toplantılarına 8 adet gündemle başlıyoruz. Her ay olduğu gibi bu ayda Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi yönünden önemli kararlara hep birlikte imza atacağız. Gündemin 1. Maddesinde yer alan Zonguldak iline bağlı Karapınar Beldesinin Bartın’a bağlanma talebini içeren komisyon  raporları Meclis Başkanlığına ulaştı. Konu önemine binaen dosyanın komisyonlarda her yönüyle değerlendirildi. Bu günkü birleşimde meclisimiz beldenin bağlanma talebiyle ilgili tek taraflı olsa da bir karar  ortaya koyacak.

“BÜYÜK BİR HASSASİYET İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRDİK”

Beldenin Bartın’a bağlanma isteği ile ilgili dosya bize ulaştığı ilk günden itibaren  büyük bir hassasiyet içerisinde değerlendirdik. Komisyon raporları tam bir mutabakat ve  ortak akılın ürünü olarak Meclis Başkanlığına sunuldu. Sorumluluk derecesinin yüksek olduğu böylesine önemli bir gündemin komisyonlardaki sürecini yöneten tüm komisyon başkanlarımıza ve komisyon üyelerimize karar öncesi teşekkür etmek istiyorum. Dosya üzerinde alınacak kararında şimdiden beldeye ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

NİHAİ KARARI ZONGULDAK VERECEK

Ayrıca bugünkü birleşimde beldenin bağlanma talebi ile ilgili içeriğin, İl Genel Meclisimizden çıkacak olumlu karar tek taraflı bir karar olacak. Nihai kararı beldenin bağlı olduğu Zonguldak ve Bakanlık verecek.  Yine gündemin 2. ve 3. maddelerinde yer alan 2016 Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabının komisyon raporları aynı şekilde Meclis Başkanlığına ulaştı ve her iki dosya Mecliste oylamayla onaylanacak.  Gündemin 4 üncü maddesi ile ilgili de İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı' nın  talebi olan Zırhlı Güvenlik Kıyafetleri ile Deniz Dalgıç Teçhizatları ve arazi koşullarında kullanılabilen ATV Aracının Alınmasıyla ilgili proje 2017 yılı Ek Yatırım Ve Çalışma Programına alınacak.

İÇME SUYU KAYNAKLARI VE KANALİZASYON SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

Gündemin 5. maddesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan Güzelcehisar Köyü Hisar Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı'na askı süresi içerisinde yapılan itirazlar  Haziran ayı oturumlarında karara bağlanacak. Gündemin 6. maddesiyle Lise ve Temel Eğitim Okulları Onarımları ile Jandarma Hizmet Binaları ve Lojmanlarının Bakım Onarımı ve Doğalgaz Dönüşümleri Projeleri 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınacak. 7. maddeyle Arıt Köyü Nazım Ve Uygulama İmar Planı' nda yapılacak olan değişiklik ile de Arıt Köyünde gerçekleştirilen kanalizasyon alt yapısını sonlandıracak olan paket arıtma tesisinin yerleşeceği alanın plan üzerine işlemesi ile ilgili dosya görüşülecek. Plan üzerinde yapılacak  düzenlemenin ardından kanalizasyon alt yapısı tamamlanmış olan Arıt Köyü'nün yakın çevresindeki köylerin içme suyu kaynaklarını ve akarsuların kirlenmesinin önüne geçilecek. Meclis olarak öncelikle su kaynaklarına ve sahillere yakın köylerin kanalizasyon ve arıtma sistemlerini bütçe imkanları ölçüsünde gündemimize aldık. Ve bu çalışmaları da genele yayarak hedefe ulaşacağız.

GÜZELCEHİSAR İSKELE PROJESİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Gündemin 8. maddesiyle yine Güzelcehisar Köyü Hisar Mahallesi lav sütunlarına deniz üzerinden ziyaretçilerin ulaşımını sağlayacak iskele ve buna bağlı seyir terası ve diğer düzenlemelerinin 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya da görüşülecek. Son dönemde Mugada sahilinde yürütülen planlı çalışmaların devamı olan Büyükkızılkum, Hatipler ve Güzelcehisar sahillerini kapsayan planlı düzenlemelerle gelecek nesillere çok daha güzel bir miras bırakacağız.”

Başkan Dursun’un bilgilendirmesinin ardından Karapınar Beldesi’nin Bartın’a bağlanma talebini görüşen Meclis Üyeleri, Beldenin Zonguldak’tan ayrılıp Bartın’a bağlanmasını oy birliğiyle kabul etti.