MATEMATİĞİN HER HALİ

         Kaleşah İlkokulu 2/A sınıfı öğretmeni Gülseven ÖZSARAÇ ve öğrencilerinin Ocak ayında katıldıkları 'MATEMATİĞİN HER HALİ' adlı eTwinning projesinde sona yaklaşıyor.

MATEMATİĞİN HER HALİ

 

           Türk ve Azerbaycan ortaklı yürütülen projede, öğrencilere matematik dersi eğlenceli etkinliklerle somutlaştırılarak verildi.

        

         Proje boyunca farklı şehirlerden Türk ve yabancı öğrencilerle eşzamanlı dijital matematik oyunları oynanıyor, yaratıcı etkinliklerle, yeni öğrenme materyalleri tasarlayarak yeteneklerinin farkında olmaları sağlanıyor. Bu projede; Matematiği klasik yöntemler yerine yeni yaklaşımlarla öğreten,  dersi daha eğlenceli ve kalıcı hale getiren etkinlikler yapılıyor. Web 2 araçlarını etkin kullanılması sağlanıyor. Birlikte paylaşımda bulunarak, takım çalışmaları ile işbirliğinin ve yardımlaşmanın önemi kavratılıyor. Kodlama ,akıl oyunları,görsel sanat, müzik, spor gibi disiplinlerle matematik ilişkisi kuruluyor. Anlatım, iletişim ve dil becerilerinin gelişmesini destekleyen farklı etkinliklerle matematiğin her hali ele alınıyor. Her harfi öğrencilerin el izleriyle oluşturulan proje bayrağı, parçalar birleştirildikten sonra ortak okullara gönderilip, her okulda dalgalandırıldı.

 

           Proje ile, öğrencilerin matematik dersini sevmeleri, matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmeleri, web 2 araçlarını öğrenip teknolojiyi bilinçli kullanmaları, dil ve iletişim becerilerinin gelişmesi, eğlenerek kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesi hedeflerine ulaşıldı.