Manda alımına 110 bin TL ödenek!

Nisan ayı gündemini görüşmeye devam eden İl Genel Meclisi, Meclis karar organları seçimlerini tamamlarken gündemin 3. Toplantısında Manda Birliği'nin Damızlık Manda Alımı projesine 110 bin TL ödenek ile destek verdi. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, projede belirtilen yetiştirici katkı payı oranının yüzde 10, İl Özel İdaresince verilecek finansman desteğinin de yüzde 90 olacağını söyledi.

Manda alımına 110 bin TL ödenek!

Nisan ayı gündemini görüşmeye devam eden İl Genel Meclisi, Meclis karar organları seçimlerini tamamlarken gündemin 3. Toplantısında Manda Birliği’nin Damızlık Manda Alımı projesine 110 bin TL ödenek ile destek verdi. Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde uygulanan "Halk Elinde Anadolu Mandası Islahı" projesine Bakanlıkça Bartın ilinin dâhil edildiğini söyleyen Dursun, Bartın’da manda yetiştiriciliğinin hayvancılık kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu, son yıllarda manda sütü ürünlerinin üretimine yönelik eğilimlerin arttığını ifade etti. Mandacılığın Bartın’da verimliliğinin artırılabilmesi için 2016 yılında sürülere yeni kan katma amacıyla il dışından Manda Birliğince damızlık erkek manda alındığını, bu alımın üretime önemli bir katkı sağladığını söyleyen Dursun, “Alınan mandaların aşım yeteneklerini yitirdiği ve sürüdeki dişi yavruların da döllenme yaşına geldikleri için sürüde akraba dejenerasyonu sonucu verim kaybının üretime olumsuz yönde yansıdı” dedi.

Yüzde 90 desteklenecek

Dursun, bu nedenle il genel meclisince de konunun dikkate alınarak, mecliste yapılan değerlendirmeler sonucu projede belirtilen yetiştirici katkı payı oranının yüzde 10,  İl Özel İdaresince verilecek finansman desteğinin de yüzde 90 olarak destekleneceğini söyledi. Dursun, “İl Genel Meclisimizde kabul gören projenin ilimizdeki manda üreticilerine şimdiden hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, projenin meclisten oybirliği ile geçmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.  Başkan Dursun, katkılarından dolayı tüm meclis üyelerine de teşekkür etti.