'Madenci arama kurtarma ekibini aktifleştirin' çağrısı
6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgeye giderek bir çok canın kurtarılmasını sağlayan Bartın ve Zonguldaklı madencilerin sesi Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), asrın felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anarken Bakanlık nezdinde kurulan 2 bin kişilik madenci arama kurtarma ekibinin bir an önce aktif hale getirilmesini istedi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Merkezli depremlerin yıldönümünde Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınladı.
Genel Başkan Yeşil mesajında şunları söyledi:
“Ülkemizi derinden sarsan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki depremin birinci yıldönümündeyiz. 6 Şubat 2023 günü, 50 binin üzerinde insanımızı kaybettiğimiz yüzyılın felaketi olarak tarihe geçti. Depremlerde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine ve ülkemize bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Büyük acılara yol açan depremlerin ardından ülkemiz insanı, dayanışma ve yardımlaşma kültürünün eşsizliğini bir kez daha ortaya koymuştur.
4 bin gönüllü madenci arama kurtarmaya katıldı
Biz Genel Maden İşçileri Sendikası yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışan madenciler olarak depremi haber alır almaz deprem bölgesine yardıma koştuk. Gönüllü 4 bin maden ve 51 MTA işçisi arkadaşımız ile arama-kurtarma çalışmalarına katıldık. Bu büyük felakette madenciler olarak enkaz altından duyduğumuz her nefese yetişmeye çalıştık. Girilemez denilen en riskli enkazlara büyük bir cesaret ve tecrübeyle girerek yüzlerce insanımızı o enkazların altından sağ çıkararak sadece o insanlara değil ülkemize de acı günlerde umut olduk.
“Tüm kahramanlarımızı alınlarından öpüyoruz
Arama-kurtarma çalışmalarında büyük bir cesaretle, gösterdikleri üstün gayretlerle, girilemez denilen en riskli enkazlara madencilik tecrübesi ve teknikleriyle girerek yüzlerce cana nefes, milletimize umut olan tüm madencilere teşekkür ediyoruz. Ülkemizin kahramanları haline gelen değerli madencilerle gurur duyuyoruz. Tüm kahramanlarımızı alınlarından öpüyoruz. Maden işçisi, yeraltında olduğu gibi yerüstünde de ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar göstermiştir. Yüzyılın felaketinde enkazlarda kullandığımız madencilik teknikleri, bilgi, beceri ve tecrübeyi bugün ülkemizin güzide arama-kurtarma ekiplerine aktarıyoruz.
“2 bin kişilik madenci arama kurtarma ekibi aktifleştirilmeli”
Biz madenciler, ülkemizin ve milletimizin bize ihtiyacı olduğu her yerde ve her an göreve hazırız. Madenci varsa, umut var. 6 Şubat depremlerinin ardından büyük özverilerle çalışan tüm arama-kurtarma ve yardım ekiplerine, yardım seferberliğine katılan herkese şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. Yaşanan acılara tanık olmuş, ortak olmuş maden işçileri olarak ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini unutmadan, depreme karşı farkındalık oluşturulması için güçlü çalışmalar yapılması, Bakanlık nezdinde kurulan 2 bin kişilik madenci arama kurtarma ekibinin bir an önce aktif hale getirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Böylesine felaketleri bir daha hiç yaşamamayı diliyor, depremde kaybettiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun.”