Kutsal topraklara gittiler

Umre yolcuları uğurlandı

Kutsal topraklara gittiler

Nurdan Eroğlu

Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen 105 kişi, dualar okunarak ve salavatlar getirilerek uğurladı.  İkbal Turizm aracılığıyla Bartın ve Karabük’ten Umreye giden 105 kişi için Karabük’ün Esentepe Mahallesinde tören düzenlendi. Diğer taraftan Bartın Müftülüğü 2017 Umre Programlarını da resmi internet sitesinden duyurdu. İşte Umreye gitmek isteyenlerin yapacağı işlemler ve Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği Umre programları!

İkbal Turizm organizasyonuyla 15 gün sürecek umre programı için yola çıkan kafilenin ardından 105 kişi daha kutsal topraklara uğurlandı. 28 gün sürecek umre programına  Bartın ve Karabük’ten katılan 105 kişi için Karabük’ün Esentepe Mahallesinde bulunan kapalı pazaryerinde tören düzenledi. Törene din görevlileri, umre adayları ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bartın-Karabük İkbal Turizm Şubesi Yetkilisi Metin Atik; “Umre görevi için kutsal topraklara gidecek olan tüm kardeşlerimize hayırlı olsun diliyorum. Bizlerde sizin oralarda kutsal görevlerinizi en iyi şekilde ve en rahat şekilde yapabilmeniz için İkbal Turizm olarak tüm imkanlarımızı sizlere sunuyoruz. Bizim İkbal Turizm olarak amacımız tüm herkesin umreye gidebilmesini sağlamak, bu nedenle fiyatlarımız her zaman en uygun oluyor. Allah inşallah herkese Umreye gitmeyi nasip eder. İnşallah Umreden gelince de oranın hakkını vermeyi Allah hepinize nasip etsin, bu duygu hiç bir şekilde anlatılamaz” dedi. 

Kuran-ı Kerim, salavat ve okunan duaların ardından 105 kişilik umre kafilesi aileleri ile vedalaştıktan sonra kutsal yolculuk için Karabük’ten ayrıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN 25 YAŞINI DOLDURMAMASI GEREKİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı, teşkilatı çalışanları, emeklileri, yakınları ve üniversite öğrencilerine yönelik özel ve indirimli umre turları düzenliyor. Bartın Müfütlüğü 2017 Yılı Umre organizasyonu kapsamında 25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencilerinden dileyenlerin bu turlara kayıt yaptırabileceğini söyledi. Müftülük, umreye gitmek isteyen öğrencilerin müracaat ve kayıt işlemleriyle ilgili olarak “Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe
Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin veya taksitli olarak yatıracaklardır.  İl veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr. adresinden kayıtlarını yapabileceklerdir.  2017 yılı umre kayıt form dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edeceklerdir.  Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir. Ücret Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir. İsteyenler; Albaraka Türk Katılım Bankası’nın 6, Vakıfbank ve Halkbank’ın sunduğu 4 aya kadar taksit imkanından yararlanabilecektir. Bu işlemden dolayı umre yolcusundan herhangi bir ücret farkı alınmayacaktır. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Menenjit ACW135Y aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır. Öğrenciler https://www4.thy.com/tkmiles/membersignin.tk?lang=tr link adresinden miles&smiles üyeliğini yapabileceklerdir” açıklamasında bulundu.

HİZMETLERİ VE HEDİYELERİ DE AÇIKLADI

Umre programı çerçevesinde verilecek hizmetleri; Mekke - Medine otel ücreti sabah kahvaltısı, akşam yemeği (tabldot) öğle kumanya,  Cidde - Mekke - Medine arası ulaşım,  uçak bilet ücreti, vize ücreti, Mekke servis ücreti ve  Mekke ve Medine ziyaret yerleri olarak sıralayan Müftülük, verilecek hediyeleri de Kur’an-ı Kerim, Umre Rehberi,  Kutsal İklimde dua, Tavaf ve Sa’y duaları,  Hicaz Albümü, Hz. Peygamber’in İzinde, seyahat el çantası, “Kutsal Yolculuk Umre” CD’si, tesbih, sırt çantası ve seccade olarak belirtti.  

DİYANET ÇALIŞANLARI, EMEKLİLER VE TDV ÇALIŞANLARINA YÖNELİK UMRE PROGRAMLARI

Müftülük ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat çalışanları ve emekliler ile TDV çalışanlarına yönelik indirimli umre programları hakkında da bilgi verdi. Müftülük mezkur personelin kendisi, eşi, çocukları, annesi ve babasının da yararlanabileceği umre turlarıyla ilgili  şunları söyledi:

 “Müracaat ve kayıt işlemleri kapsamında Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin veya taksitli olarak yatıracaklardır.  İl ve ilçe müftülüğüne müracaat ederek veya elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr. adresinden kayıtlarını yapabileceklerdir. 2017 yılı umre kayıt form dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak ilgili müftülüğe teslim edeceklerdir. Müftülüğe geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport teslim edilecektir. Eşleriyle birlikte gidecek olan 45 yaşından küçük kadınlardan evlenme cüzdanı fotokopisi, 45 yaşından küçük kadınlardan ve 18 yaşından küçük erkeklerden (Kendilerine Suudi Arabistan Konsolosluğundan vize alabilmek için); a) Birinci dereceden erkek akrabasıyla gidecek olanlardan; vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı veya eşlerinden alacağı muvafakatname, b) Birinci dereceden olmayan akrabaları ile gideceklerden; müftülüklerden temin edecekleri örneğe uygun olarak, noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname istenecektir. Ücret Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası Şubelerinden yatırılabilecektir. İsteyenler; Albaraka Türk Katılım Bankası’nın 6, Vakıfbank ve Halkbank’ın sunduğu 4 aya kadar taksit imkanından yararlanabilecektir. Bu işlemden dolayı umre yolcusundan herhangi bir ücret farkı alınmayacaktır. Umre yolcusu banka dekontu ile birlikte il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık merkezlerinden birine giderek, Menenjit ACW135Y aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre süresi boyunca yanında bulunduracaktır. İndirimli fiyatlardan yararlanabilmek için personel ve yakınlarının T.C. Kimlik numaraları Müftülüklerden sisteme tanımlattırılacak ve daha sonra bankaya ücret yatırılacaktır.

UMRE PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE VERİLECEK HİZMETLER

 Umre programı çerçevesinde verilecek hizmetler;  Mekke - Medine otel ücreti sabah kahvaltısı, akşam yemeği (tabldot) öğle kumanya,  Cidde - Mekke - Medine arası ulaşım,  uçak bilet ücreti, vize ücreti, Mekke servis ücreti ve  Mekke ve Medine ziyaret yerleridir.  Verilecek hediyeler de Kur’an-ı Kerim, Umre Rehberi,  Kutsal İklimde dua, Tavaf ve Sa’y duaları,  Hicaz Albümü, Hz. Peygamber’in İzinde, seyahat el çantası, “Kutsal Yolculuk Umre” CD’si, tesbih, sırt çantası ve seccadedir.

İŞTE UMRE PROGRAMLARI!

Otel konaklama türleri; 7 Günlük Umre Programı (3 Gün veya Gece Medine, 4 Gün veya Gece Mekke), 11 Günlük Umre Programı (4 Gün veya Gece Medine, 7 Gün veya Gece Mekke), 14 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine, 9-11 Gün veya Gece Mekke), 14 Günlük (Yürüme Mesafeli) Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine , 9-11 Gün veya Gece Mekke), 20 Günlük (Yürüme Mesafeli) Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine, 15-17 Gün veya Gece Mekke), 14 Günlük (Servisli) Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine , 9-11 Gün veya Gece Mekke), 24 Günlük (Servisli) Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine , 19-21 Gün veya Gece Mekke), 13 Günlük Kudüs Bağlantılı (Yürüme Mesafeli) Umre Programıdır.  (3 gün veya gece Kudüs, 7 gün veya gece Mekke, 3 gün veya gece Medine)”