Kurucaşile mesire alanına kavuşuyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 Yılı Bartın Turizmine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Kurucaşile Sahil Mesire Alanı ve Parkı Projesi ile Bartın Kemankeşler Geleneksek Okçuluk ve Spor Kulübü Derneğince hazırlanan ve Bartın Kent Ormanında yapılması planlanan Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor Projesini kabul etti.

Kurucaşile mesire alanına kavuşuyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2020 Yılı Bartın Turizmine  Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Kurucaşile Sahil Mesire Alanı ve Parkı Projesi ile Bartın Kemankeşler Geleneksek Okçuluk ve Spor Kulübü Derneğince hazırlanan ve Bartın Kent Ormanında yapılması planlanan Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor Projesini kabul etti.  Kurucaşile Sahil Mesire Alanı ve Parkı Projesi, Kurucaşile Belediyesi tarafından yürütülecek. Projeyle ilçenin özellikle ahşap tekne ve yat yapımının tanıtımı, doğal ve çevresel özelliklerinin bilinirliğinin arttırılmasına katkı sağlanacak. Bartın Valisi Sinan Güner,  projenin ilçede doğal, kültürel ve turistik faaliyetlerinin kapasitesinin geliştirilmesinin yanı sıra ilçe halkına sunulan sosyal ve ekonomik imkanların artmasına katkı sağlayacağını söyledi. Vali Güner, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Bartın Kent Ormanına yapılacak

Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor Projesi ise Bartın Kemankeşler Geleneksek Okçuluk ve Spor Kulübü Derneğince yürütülecek. Projeyle Bartın Kent Ormanına yapılacak olan tabiat parkı,  macera parkurları bölgedeki turizm çeşitliliğini arttırarak, doğa sporları konusunda farkındalık oluşturularak aynı zamanda istihdama da katkı sağlanacak. Sinan Güner,  doğayla bütünlük arz eden projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.