Kurtkaya'dan kadın cinayetlerine tepki

Boşanmak istediği eşi tarafından katledilen Arzu Ar cinayeti sonrası kadına karşı şiddete tepki gösteren Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya 'Katledilen kardeşlerimizin ölümlerine sebep olan canilerin hak ettikleri cezayı almaları içim davaların takipçisi olacağız. 2021 yılında cinayete kurban verdiğimiz Bartınlı hemşerimiz Azize Gülmez'e, geçen Cuma günü eşi tarafından hunharca katledilen Arzu Ar kardeşimize ve katledilen tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum' dedi.

Kurtkaya'dan kadın cinayetlerine tepki

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya boşanmak istediği eşi tarafından katledilen Arzu Ar cinayeti sonrası kadına karşı şiddete tepki göstererek açıklamada bulundu. 2021 yılında 280 kadının canice katledildiğini ifade eden Başkan Kurtkaya “Sadece 2021 yılında 280 kadınımız canice katledildi. Özellikle son yıllarda kadın cinayetlerinde, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı vakalarındaki artış dehşet verici boyutlara ulaşmıştır. İstatistiki veriler açısından cinayete kurban giden kadınların büyük bir kısmı kendilerine yabancı olan erkekler tarafından değil eşleri ya da erkek arkadaşları tarafından hunharca katledilmiş kadınlardır. Ve mevcut İçişleri Bakanının beyanına göre bu kadınların büyük bir kısmı “evinde” yani en güvende olmaları gereken alanda öldürülmüştür.

Kadın cinayetlerinin sıradanlaşmasını; gündemin içinde sanki olağan bir gelişmeymiş gibi servis edilmesini, gündemin parantezi içinde anılmasını ve en önemlisi de alışmayı reddediyoruz” dedi.

“20 yıldır hükümet kadınları korumak noktasında aciz”

20 yıldır hükümet kadınları korum noktasında aciz kaldığını belirten Yasemin Dora Kurtkaya şöyle devam etti:

“Katledilen her bir kadın, sadece ailesini değil toplumu da öksüz bırakıyor. Kadının eksik olduğu veya hayatın dışına itildiği bir toplum, toplumdan ziyade bir güruha dönüşür.

Hiçbir sebep kadınların katledilmesinin ya da şiddet görmesinin bahanesi olamayacağı gibi, ülkemizdeki göstermelik yaptırımlar da ne yazık ki, canilere cesaret vermektedir.

Kanunlarımızın yetersizliği bir yana, küçük bir grubun desteğini almak için İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmış olmamız, iktidarın siyasi kaygılarına kadınlarımızdan daha fazla önem verdiğini bizlere anlatıyor. 20 yıldır iktidarda bulunan bir hükümetin kadınları korumak noktasında acizliği kabul edilebilir bir durum değildir. İlgili makamlarda bulunan herkes bahane değil çözüm üretmekle yükümlüdür. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu olmadığını biliyor, sorunu çözemeyenlerin de kimler olduğunu görüyoruz.

“Davaların takipçisi olacağız”

Resmî kayıtlara göre, katledilen her 10 kadından 6’sının koruma talep ettiği ve bu taleplerin büyük oranda karşılanmamış olması da iktidarın bu konudaki umursamazlığının bir başka delili. Kendileri her türlü güvenlik ve konfor alanına haizken, kadınların çığlığına duyarsız kalmaları toplumdan kopmuş olmalarının en somut göstergesi. Gelecek Partisi olarak, iktidarımızda hayata geçireceğimiz ilk icraatlardan birisi İstanbul Sözleşmesi’ne tekrar taraf olmak, adli ve kolluk makamları kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda teyakkuza geçirmek olacaktır.”