KUMLUCA'DA ÇÖP KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Bartın Belediyesi çöp aracını tamir etti

KUMLUCA'DA ÇÖP KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

 

Nurdan Eroğlu

Bir süredir çöp sorunu yaşayan Kumluca Beldesi’nde sorun çözüldü. Kumluca Belediyesine ait çöp kamyonunun arıza yapması nedeniyle beldede çöpler bir süredir iş makineleri ile toplanıyordu. Bozulan aracın Bartın Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü’ne bağlı atölyede tamir edilmesiyle birlikte Kumluca’da ki krizde aşılmış oldu.

Kumluca Beldesi bir süredir çöp sorunu yaşıyordu.  Arızalanan çöp aracının yerine geçici olarak kiralama yöntemi ile tedarik edilen çöp kamyonu beldenin bazı dar sokaklarında sıkıntıya neden olduğu için geri gönderilmişti. Bunun üzerine çöp toplama işlemi uzun süredir iş makineleri ile gerçekleştirildi. Bartın Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü’ne bağlı atölyede tamir edilip bakımdan geçirilen çöp kamyonu Kumluca sokaklarında hizmet vermeye başlayacak. Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can aracın tamir edilmesiyle birlikte beldede çöp toplama hizmetinin aksamadan devam edeceğini belirterek Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere aracın tamirinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

CAN SİTEM ETMİŞTİ

İsmail Can geçtiğimiz ay gerçekleşen Kumluca Kapalı Pazaryeri temel atma töreninde beldeye çöp aracı tahsisi için istekte bulunduklarını ancak bu isteklerinin üç yıldır göz ardı edildiğini sitemli sözlerle dile getirmişti. Can, törendeki konuşmasında, “Bizim derdimiz Kumluca’ya hizmet etmek. Bunun için birlik beraberlik içinde hareket ediyoruz. Kumluca kısır çekişmelerle çok zaman kaybetti. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Göreve geldiğimizden bu yana her fırsatta dile getirdiğimiz bir isteğimiz vardı.  İstediğimiz tek bir şey vardı. Çöp arabamız sıkıntılı olduğu için beklediğimiz tek şey çöp arabasıydı. Belediye olarak zaten yapacağımız işleri yapıyoruz. Bakanlıktan hibe olarak bir adet çöp arabası istedik. Aradan üç sene geçti. Nerelere neler verildi ama bize bir çöp arabası verilmedi”  demişti.