Kulisler 'Tuncay Maden' diyor

Bartın'da bu sıralar siyaset durgun görünse de siyasi kulisler oldukça hareketli. Siyasi partilerin il teşkilatları şana kadar önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili net cümleler telaffuz etmezken, tüm partilerin gözünü diktiği ve Bartın'da bir anlamda 'Seçimin zaferi' niteliği taşıyan Bartın Belediye Başkanlığı için aday isimleri kulislerde konuşulmaya başladı bile. Bu isimlerden biri de MHP Eski İl Başkanı, şuanda Bartın Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda da Bartın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı olan Tuncay Maden. Bartın'da siyaset dünyası ve esnafın yakından tanıdığı isim olan Tuncay Maden, aynı zamanda hem parti içinde hem de iş dünyası tarafından da sevilen bir isim. Aktif siyasi hayatının yanı sıra sosyal hayat, spor camiası, iş dünyası ve esnafların yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim olan Maden, şuanda siyasi kulislerde MHP'den aday olabilecek güçlü bir isim olarak geçiyor.

Kulisler 'Tuncay Maden' diyor

 SİYASİ KULİSLERDE ADAY HAREKETLİLİĞİ

 

Bartın’da siyasi partilerin teşkilatları teker teker olağan genel kurullarını yapıp İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı başta olmak üzere teşkilatlarının yeni yönetimlerini oluşturuyor. Bu konuda en hızlı kongrelerini tamamlayan parti MHP oldu. MHP Bartın İl Başkanlığı kongresini gerçekleştirerek mevcut Başkan Ercüment Özçelik’le yola devam etme kararı aldı. CHP Bartın İl Başkanlığında da bugünlerde yine kongre telaşı var. Merkez İlçe Başkanı olarak Fatma Mazhar’la yoluna devam eden CHP’de İl Başkanlığı yarışı da heyecanlı geçeceğe benziyor. Kulislerde de CHP İl Başkanı Selim Karakaş’ın yeniden il başkanlığına aday olmayacağı ve önümüzdeki yerel seçimde Bartın Belediye Başkanı Adayı olmak istediği konuşuluyor.

Partiler sessiz ama…

Şuanda Bartın’da siyaset durgun gibi görünse de aslında işin iç yüzü hiç de öyle değil. Kulisler bir hayli hareketli. Siyasetçiler, partilerin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Aday Listelerinde yer alabilmek için çoktan turlara başlamış durumda. Kapı arkalarında kulis yapan yapana. Partiler, sessiz sedasız adaylarını belirlemeye çalışırken bir başka partiden aday transferleri de konuşulanlar arasında. AK Parti olsun, MHP, CHP ve İYİ Parti olsun, herkesin önceliği bu yerel seçimde oylarını arttırıp İl Genel Meclisi, Belediye Meclisinde çoğunluğu ya da iktidarı ele geçirebilmek.

İttifak sorusu yine gündemde

Tabi yine kulislerde en çok konuşulanlardan biri de bu seçimde de geçen milletvekili seçimlerinde olduğu gibi partiler arasından ittifakların olup olmayacağı. 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti Millet İttifakıyla seçime girmiş ve Bartın’da Aysu Bankoğlu ile Ceyda Sargın’ı milletvekili adayı göstermişti. İttifak her ne kadar 2 vekil çıkaramasa da Bankoğlu ittifaktan yeniden milletvekili olarak Ankara’ya gitmeyi başarmıştı. Cumhur İttifakından ise Bartın’da her parti kendi adayını gösterdi. MHP’den Cemal Akın ve Sezai Hangişi aday olurken AK Parti’nin adayları da Yusuf Ziya Aldatmaz ile Turhan Kalaycı oldu. Seçimi kazanarak Ankara’da Bartın’ı vekil olarak temsil eden isim de Aldatmaz olmuştu.

Yerel seçimlerde halk için aday önemli

İttifakların seçim üzerindeki etkisi bu kadar netken önümüzdeki yerel seçimlerde de olması durumu seçimin gidişatını önemli ölçüde etkileyeceğe benziyor. İşte ismi geçen potansiyel adaylar dahil partilerin il yönetimleri hesaplarının bir kısmını da ittifak durumu göz önüne alarak yapıyor. İttifak olmaması halinde de özellikle Bartın şehir merkezinde hangi partinin galip çıkabileceği  pek kestirilemiyor. Çünkü geçmiş seçimler göz önüne alındığında şehir merkezinde Bartın halkı yerel seçimler söz konusu olduğu partisinden ziyade çıkan Belediye Başkanı Adayının şahsına oy verebiliyor. İşte halkın yerel seçimlerde adayı gözetme durumu partilerde hesapları şaşırtan bir nokta oluyor.

Bartın Belediyesi seçimin kilidi

Tabi bu seçimin en gözdesi her seçimde olduğu gibi Bartın Belediyesi. Tüm partilerin için Bartın Belediye Başkanlığı seçimini kazanmak Bartın’da aslında seçimin zaferi olarak görülüyor. Özellikle AK Parti bu konuda diğer partilerden biraz daha hırslı. Bartın’da birçok belediyeyi elinde bulunduran AK Parti, yıllardır almayı başaramadığı en son ki yerel seçimde de kıl payı kaçırdığı Bartın Belediyesini almak istiyor. CHP’de siyasi hava ise bu konuda oldukça belirsiz. 2009 yerel seçimlerinden önce Bartın Belediyesini elinde bulunduran CHP, malum o günden bu güne kadar yapılan tüm seçimlerde Bartın Belediyesini kazanmayı başaramayan bir diğer parti. Özellikle milletvekili seçimlerinde Bartın şehir merkezinde sandıktan birinci parti çıkan CHP’nin yerel seçime gelince Bartın Belediyesini kaybetmesi, halkı yerel seçimler söz konusu olduğunda partiye değil, adaya baktığının da bir diğer kanıtı.

Kulislerde aday fısıltıları

Bu yüzden partiler bu seçimde siyasi kimliği ve partisinden ziyade halkın içinde olan ve halkın sevip partisine değil de adayın şahsına oy vereceği isimlerle seçime girmek istiyor. Tabi aday söz konusu olunca kulislerde isimlerde yavaş yavaş fısıldanmaya başladı. Şuanda Bartın Belediyesini MHP elinde bulunduruyor. Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu dile getirmese de herkesin gözünde potansiyel aday. Ama MHP’nin içinde potansiyel adaylarından bir isim daha bulunuyor.

Tuncay Maden’in adı sık geçiyor

İşte MHP’den kulislerde adayı geçen bu isim de MHP Eski İl Başkanı, şuanda Bartın Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda da Bartın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Oda Başkanı olan Tuncay Maden. Bartın’da siyaset dünyası ve esnafın yakından tanıdığı isim olan Tuncay Maden, aynı zamanda hem parti içinde hem de iş dünyası tarafından da sevilen bir isim. Yıllardır MHP’nin içinde siyaset yapıyor. Bu güne kadar da parti içindeki davasından ve parti rotasından şaşmayan bir siyasetçi. Aktif siyasi hayatının yanı sıra Tuncay Maden, sosyal hayat, spor camiası, iş dünyası, esnaflara da birebir iyi ilişkileri bulunan bir isim. Bu nedenle siyasi kulislerde adı MHP’den aday olabilecek güçlü bir isim olarak geçiyor.

Tuncay Maden şuana kadar yerel seçimlerle ilgili herhangi bir cümle sarf etmemiş olsa da Bartın Belediye Başkanlığı Adaylığı için adı kulislerde sıkça telaffuz ediliyor.

Kulisler 'Tuncay Maden' diyor
Kulisler 'Tuncay Maden' diyor
Kulisler 'Tuncay Maden' diyor
Kulisler 'Tuncay Maden' diyor
Kulisler 'Tuncay Maden' diyor
Kulisler 'Tuncay Maden' diyor
Kulisler 'Tuncay Maden' diyor