KPSS Sınav Takvimi açıklandı!

Bartın'da memur olmak isteyenler dikkat! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme ve Sınav takvimini açıkladı. Buna göre lisans mezunları için KPSS 22 Temmuz'da, ön lisans mezunları için de 4 Kasım'da yapılacak. İşte başvuru zamanları ve sınav takvimi!

KPSS Sınav Takvimi açıklandı!

Bartın’da memur olmak isteyenler dikkat! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme ve Sınav takvimini açıkladı. 2018 KPSS yerleştirme takvimine göre KPSS birinci yerleştirme için Devlet Personel Başkanlığı tarafından talepler 12 Mart ile 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında toplanacak.  Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ise tercihler 26 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında alınacak.  KPSS ikinci yerleştirme içinse Devlet Personel Başkanlığı 6 Ağustos- 5 Ekim tarihleri arasında talepleri toplayacak. ÖSYM’de 11 ile 20 Aralık arasında tercih alımını gerçekleştirecek.

Lisans mezunları için sınav 22 Temmuz’da

2018 KPSS Sınav takvimine göre lisans mezunları için sınav 22 Temmuz’da yapılacak. Memur adayları 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek. Sonuçlar ÖSYM tarafından 31 Ağustos’ta açıklanacak.

Alan Bilgisi Sınavları 28-29 Temmuz’da

Lisans Alan Bilgisi sınavı da 28 ve 29 Temmuz olmak üzere 2 gün üst üste yapılacak. KPSS’de alan sınavına girecek olan lisans mezunları başvuruları yine 10-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Sonuçlar 31 Ağustos’ta açıklanacak.

Öğretmen adayları için sınav 5 Ağustos’ta

Öğretmen adayları için Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı 5 Ağustos’ta yapılacak. Öğretmen adayları da KPSS için başvurularını diğer lisans mezunları gibi 10- 21 Mayıs tarihleri arasında yapacak. ÖSYM öğretmen adaylarının sınav sonuçlarını 31 Ağustos’ta açıklayacak.

Ön lisans mezunları için sınav 4 Kasım’da

Ön lisans mezunları için KPSS sınavı 4 Kasım’da gerçekleştirilecek. Ön lisans mezunları sınava 28 Ağustos 12 Eylül tarihleri arasında başvurabilecek. ÖSYM sınav sonuçlarını da 29 Kasım’da açıklayacak.

Ortaöğretim mezunları için sınav 7 Ekim’de

Ortaöğretim mezunları için KPSS sınavı 7 Ekim’de yapılacak. Ortaöğretim mezunları sınava 3-19 Temmuz arasında başvurabilecek. ÖSYM ortaöğretim mezunlarının sınav sonuçlarını 8 Kasım’da açıklayacak.

Din Hizmetleri Alan Bilgisine girecek olanlar için sınav 9 Aralık’ta

Din Hizmetleri Alan Bilgisine girecek olan adaylar içinse sınav 9 Aralık’ta yapılacak. Adaylar 9-17 Ekim tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. ÖSYM, sınav sonuçlarını 4 Ocak 2019 tarihinde açıklayacak.