Kozcağız Barajında sona geliniyor

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın ve Kozcağız Beldesini taşkın riskinden koruyacak olan Kozcağız Barajındaki inşaat çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı.

Kozcağız Barajında sona geliniyor

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  Bartın ve Kozcağız Beldesini  taşkın riskinden koruyacak olan Kozcağız Barajındaki inşaat çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ Kirazlıköprü ve Kışla Barajlarını Bartınımıza kazandırdık şimdi de sıra Kozcağız Barajında.  Kozcağız Barajında depolanacak su ile 24 bin 600 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup Kozcağız Ovasında ve Bartın ilimizde meydana gelebilecek taşkın riski azaltılacaktır” dedi.

“Kumluca bağlantı yolu yıl içerisinde açılacak”

Yılmaz Tunç, Kumluca yolu bağlantı yolu çalışmalarıyla ilgili olarak da “Baraj inşaatında bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Kumluca yolu bağlantı yolu da bu yıl içerisinde ulaşıma açılacak. Temelden 54 metre yüksekliğe sahip Kozcağız Barajı 46.09 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak, Bartın Kozcağız Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlaması hedeflenmektedir” açıklamasını yapmıştı.