Kozcağız'a Üretim Merkezi yapılıyor

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kurban Bayramı öncesinde Kozcağızlılara müjdeyi verdi. Beldeye Üretim Merkezi yapılacağını açıklayan Karaman, yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine 520 metrekarelik 30 sera yapılacağını söyledi.

Kozcağız'a Üretim Merkezi yapılıyor

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kurban Bayramı öncesinde Kozcağızlılara müjdeyi verdi. Sosyal medya hesabından Kozcağız’a Üretim Merkezi yapılacağını açıklayan Karaman, “Valimiz Sinan Güner'in bizzat takibiyle bakanlığa sunduğumuz proje için; Milletvekilimiz Yılmaz Tunç dün akşam şahsımı arayarak müjdeyi verdi. Kozcağız'ı Üretimin Merkezi yapacağız! Arıtma tesisinin yan tarafında, yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine 30 adet 520 metrekarelik seralar kuracağız. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) vasıtasıyla, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'na SODES kapsamında sunduğumuz proje ile; 5 yıllık periyotlar halinde 60 kursiyer 360 saatlik kurs sonunda sınava tabi tutacağız. Sınavı geçen 30 kursiyerin her birine, 520 metrekarelik sera tahsis edileceğiz” dedi.

Ürünler Tarımsal Ürünler Pazarında satılacak

Seralarda yetişen ürünlerin  İFAD desteği ile kurulacak Tarımsal Ürünler Pazarında satılacağını kaydeden Mustafa Karaman “Böylelikle vatandaşımız hem profesyonel tarım tekniğini kullanarak üretim yapacak hem de satış yapabilecek. Seraları kullanan çocuklu kadınların çocuklarını bırakması ve eğitimi gibi sosyal ihtiyaçları da Japonya hibesiyle kurulan Kozcağız Kadın Meslek Eğitim ve Beceri Merkezi işbirliği ile giderileceğiz. Seralarda yetişen ürünlerin satışında İFAD desteği ile kuracağı Tarımsal Ürünler Pazarında satış ve pazarlama uygulamasını başlatacağız. Bakanımız Mustafa Varank ile telefonla görüşerek şahsımı arayıp müjdeyi veren, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Yılmaz Tunç'a, projeyi imzalayarak öncülük eden sayın valimiz Sinan Güner'e tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.