KÖYLERİN SU KAYNAKLARI ARAŞTIRILACAK

Özel idareden su operasyonu

KÖYLERİN SU KAYNAKLARI ARAŞTIRILACAK

 

Nurdan Eroğlu

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Kirazlıkköprü Barajı ve Kozcağız Barajının tamamlanmasıyla birlikte baraj çevresindeki köylerde içme suyu kaynaklarında yaşanabilecek olumsuzluklar ve bu olumsuzlukların çözüm yollarının araştırılacağını söyledi.

İl Genel Meclisi, ekim ayı gündemi çerçevesinde 2 maddeyi daha görüşüp karara bağladı. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri,  Amasra ilçesi Köksal Toptan İlkokulu ve Ortaokulu Onarım İşinin Deprem Güçlendirme ve Onarım Projesinin birleştirilerek 2017 Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ve İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan köylerin kullanmakta oldukları su kaynaklarının azalmasına yönelik çözüm yolları ile ilgili maddeleri görüştü.

OKULLARIN DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPILACAK

Amasra ilçesi Köksal Toptan İlkokulu ve Ortaokulu Onarım İşinin Deprem Güçlendirme ve Onarım Projesi ile birleştirilerek, 2017 Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması” ile ilgili dosyayı değerlendiren meclis üyeleri, maddenin Plan Bütçe Komisyonuna ile Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’na havale edilmesine karar verdi. Kenan Dursun konuyla ilgili “Milli Eğitim Bakanlığı’nda Okulların deprem güçlendirme için gelen ödenek ile okulların onarım işi için gelen ayrı ödeneği birleştirerek, söz konusu okullarımızın deprem güçlendirme ve onarım işlerinde kullanılacaktır” dedi.

“EĞİTİMDE BÜYÜK ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI”               

Eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Dursun, “Meclis olarak eğitim söz konusu olduğunda akan sular duruyor. Son 10 yılda eğitim anlamında büyük çalışmalara imza atıldı. Son 10 yılda birçok okul yapıldı, artık meclis olarak okullarımızın sosyal alanlarını geliştirme gayreti içerisinde olacağız. Aynı zamanda okullarımızın doğalgaza geçme konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Şu an il merkezimizde hemen hemen bütün okulların doğalgaza geçmiştir. Yani Bartın’ın havasının temizlenmesinde, büyük katkı sağladığımızı söyleyebiliriz” dedi.

KÖYLERİN SU KAYNAKLARI ARAŞTIRILACAK

İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan köylerin kullanmakta oldukları su kaynaklarının azalmasına yönelik çözüm yolları ile ilgili maddeyi ise Plan Bütçe Komisyonuna ve İçişleri Komisyonuna havale edildi. Bartın’da tamamlanacak olan barajların su tutması sonrasında çevre köylerde yaşanacak olan içilebilir su kaynaklarının azalması veya oluşabilecek diğer olumsuzluklara karşı çözüm yollarının araştırılacağını ifade eden Meclis Başkanı Kenan Dursun, “bu yıl sonu bazı barajlar tamamlanma aşamasına gelebilir ve barajlarımız su tutmaya başladığında bazı köylerimizde su kaynaklarında azalmalara yaşanabilir. Görev ve sorumluluk alanlarımız içerisinde bulunan köylerimizde şimdiden tedbir ve çözüm yollarını araştıracağız” açıklamasında bulundu.