KÖYDES için Bartın Valisi'ne protokol yetkisi verildi

Bartın İl Genel Meclisi'nde Ağustos ayı mesaisi devam ederken Meclis Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıların 3'üncü birleşiminde 3 dosya daha görüşülerek karara bağlandı. KÖYDES kapsamında Bartın merkez, Ulus, Amasra ve Kurucaşile'de Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gönderilen ödeneklerin kullanımı için Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile İl Özel İdaresi adına Bartın Valisi'ne protokol yapma yetkisi veren dosya ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri yapılacak olan çalışmaları piyasanın çok altında olan rakamlarla Bartın İl Özel İdaresi'ne yaptıracak. Tüm birimleri ve personeliyle Bartın'da sahaya en çok hakim olan Bartın İl Özel İdaresi'nce KÖYDES programındaki çalışmalar hızlı bir şekilde tamamlanacak.

KÖYDES için Bartın Valisi'ne protokol yetkisi verildi

 

Çalışmalar hızla tamamlanacak

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı Meclisi devam ederken Meclis üyelerinin ve Bartın Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen 3’üncü birleşimde 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Ağustos ayı gündeminin 5’inci maddesinde bulunan Bartın Valisi’ne Yetki Verilmesi ile ilgili dosya (KÖYDES), gündemin 6’ncı maddesinde yer alan Teminat Mektubu İzin Talebi ve Yetki Verilmesi ile ilgili dosya, gündemin 7’nci maddesinde bulunan 2025-2029 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planının Güncellenmesi ile ilgili dosya 3’üncü birleşimde görüşülen konular oldu.

KÖYDES çalışmaları daha hızlı ilerleyecek

Gündemde yer alan konulardan gündemin 5’inci maddesinde bulunan KÖYDES için Bartın Valisi’ne Yetki Verilmesi ile ilgili dosya kapsamında Bartın’a 136 proje için geçtiğimiz ay gönderilen 80 milyon liralık ödenek ile köylerde yapılacak olan çalışmaların daha da hızlandırılması hedefleniyor.

KÖYDES kapsamında Bartın merkez, Ulus, Amasra ve Kurucaşile’de Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gönderilen ödeneklerin kullanımı için Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile İl Özel İdaresi adına Bartın Valisi’ne protokol yapma yetkisi veren dosya ile Köylere Hizmet Götürme Birlikleri yapılacak olan çalışmaları piyasanın çok altında olan rakamlarla Bartın İl Özel İdaresi’ne yaptıracak. Tüm birimleri ve personeliyle Bartın’da sahaya en çok hakim olan Bartın İl Özel İdaresi’nce KÖYDES programındaki çalışmalar hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Meclis’te görüşülen dosya Meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Köy yolları ve içme suyu projelerinde kullanılacak

Bartın Valiliği’nden geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan açıklamayla 2024 Yılı Bartın İli KÖYDES Yatırım Programı kapsamında 136 proje için ilimize 80 milyon 404 bin 520 lira ödenek tahsis edildiği duyurulmuştu.

Tahsis edilen ödeneğin 38 milyon 167 bin 863,20 TL’si 80 adet köy yolları projelerine, 20 milyon 431 bin 457,81 TL’si 56 adet içme suları projelerine, 20 milyon 827 bin 707,52 TL’si ortak alım harcamalarına ve 977 bin 491,47 TL’si Cumhurbaşkanı Kararı 10.madde harcamalarına ayrıldı.

2024 yılı ilave KÖYDES kapsamında; Merkez İlçede 33 milyon 475 bin 30 TL ödenek ile, köy yollarında 0,92 kilometre parke, 9,24 kilometre BSK, 0,30 km SSB ve 4,70 kilometre stabilize yol olmak üzere 33 adet proje ile 43 adet içmesuyu yapımı olmak üzere toplam 76 proje,

Amasra İlçesinde 5 milyon 974 bin TL ödenek ile köy yollarında 6 adet 0,94 kilometre parke ile 6 adet içme suyu yapımı olmak üzere toplam 12 proje,

Kurucaşile İlçesinde 3 milyon 737 bin 927,81 TL ödenek ile köy yollarında 7 adet 0,70 kilometre parke ile 4 adet içme suyu yapımı olmak üzere toplam 11 proje,

Ulus İlçesinde 15 milyon 412 bin 363,20 TL ödenek ile köy yollarında 34 proje 0,77 km parke, 6,40 kilometre BSK, 0,95 kilometre SSB, 0,50 kilometre 1.kat sathi kaplama, 0,41 kilometre beton yol, 2,65 kilometre stabilize yol ile 3 adet içme suyu yapımı olmak üzere toplam 37 proje, gerçekleştirilecek.

Tazminat davası için teminat mektubu alınacak

Gündemin 6’ncı maddesinde yer alan Teminat Mektubu İzin Talebi ve Yetki Verilmesi ile ilgili dosya da görüşülerek kabul edildi. Meclis gündemine gelen dosyada ise geçtiğimiz Ocak ayında Mugada ile Arıönü köyü arasında yaşanan kazada hayatını kaybeden Tuncay Yaman’ın tazminat davasını içerdi.

Yolda kar temizliği yapan İl Özel İdaresi'ne ait kar küreme kamyonu, buzlanan yolda kayarken ihbar üzerine bölgeye gelen greyderin kurtarma çalışmalarını izlediği esnada iş makinesi ile kamyon arasına sıkışan Tuncay Yaman hayatını kaybetmişti. Yaman’ın ailesi Bartın İl Özel İdaresi’ne dava açarken davanın sonuçlanmasını bekleyen Bartın İl Özel İdaresi, davayı istinafa taşıyacağından dolayı Ziraat Bankası’ndan Bartın İcra Dairesine sunulmak üzere tazminat tutarı olan 3,5 milyon liralık teminat mektubu göstermeye hazırlanıyor. Görüşülen dosya da Meclis’in oy çokluğuyla kabul edildi. 

5 Yıllık Stratejik Plan, komisyonda görüşülecek

Gündemin 7’nci maddesinde bulunan 2025-2029 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planının Güncellenmesi ile ilgili dosya da Meclis’te görüşülen dosyalardan olurken dosya Meclis’in oy birliği ile ilgili komisyonlarına sevk edildi.

Meclis, Ahmetler İlkokulu Ek Bina yapım işi için 2024 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan projenin iptal edilerek revize edilmesi ile ilgili dosya, Kaman Köyünün, Akçamescit-Mekeçler-Kurtköy Grup yolu sıcak asfaltla revizesi/Yukarısal ve Çanakçılar Köylerinin, Karşıyaka Köyü 1. Kat Sathi Kaplama Revizesi ile ilgili 2024 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan projenin iptal edilerek revize edilmesi ile ilgili dosya, Yenihamidiye Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporu, ve Güzelcehisar Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunu, Yenihamidiye Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunu, Güzelcehisar Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunu  da görüşerek Ağustos ayı toplantılarını sonlandıracak.