Kongredeki pankart krizi sosyal medyayı salladı

AK Parti 6. Olağan İl Kongresinde salona asılan 'Kozcağız ilçe olmak istiyor' yazılı pankartın kongre öncesinde kaldırılması Kozcağız halkının tepkilerine neden oldu. Sosyal medyayı adeta sallayan pankart krizin konusunda AK Parti Bartın Milletvekili Tunç ve AK Parti İl Başkanı Kalaycı da açıklamalarda bulundu. Tunç, konuyla ilgili 'Geçmişte nice sözler verip te sözlerini yerine getirmeyenleri milletimiz çoktan unuttu o nedenle Kozcağız'a unutulmaz eserlerle damgamızı vurduk. Hassasiyetinizi anlıyorum Kozcağız'ı seviyorum' derken Başkan Kalaycı da 'Sayın Başbakanımıza durumu birinci ağızdan anlattım' ifadelerinde bulundu.

Kongredeki pankart krizi sosyal medyayı salladı

AK Parti 6. Olağan İl Kongresi büyük bir katılımla gerçekleşirken Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımları da kongreye olan ilgiyi artırdı. Ömer Tepesi Kapalı Spor salonunun tıklım tıklım dolduğu kongrenin ardından sosyal medyayı pankart krizi sardı.  “Sayın Başbakanım Hoş geldiniz. AK Partimizin kalesi Bartın’ın ilçelerinden büyük beldesi Kozcağız ilçe olmak istiyor” yazılı pankart kongre öncesinde asılı olduğu yerden kaldırıldı. Pankartın kaldırılması Kozcağızlıların tepkilerine yol açarken sosyal medyada tartışma konusu olan olayla ilgili yüzlerce yorum yapıldı. Kozcağızlılar, “Kongre salonundan (Kozcağız İlçe Olmalı) pankartını kaldıran ya da kaldırtanlar tarih sizi affetmeyecek” şeklinde benzer tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiler. Paylaşımların ve tartışmaların ardı kesilmezken AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’da sosyal medya üzerinden yaşanan olaya açıklık getirdiler.

Tunç: “Hassasiyetinizi anlıyorum Kozcağız’ı seviyorum “

Pankart krizinde yorumlarla beraber tartışmalarda alevlenirken AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç sosyal medyada yaptığı açıklamasında, “Değerli arkadaşlar; AK Parti olarak bugüne kadar halkımızı hiçbir zaman yanıltmadık yapamayacağımız işlerin sözünü vermedik, Kozcağız’ın ilçe olmasını ilçeyi hak ettiğini, yaptığımız büyük yatırımlarla çoğu ilçede hatta ilde olmayan hizmetlere kavuştuğunu hep söyledik. İlçe olması için “elimizden gelen gayreti gösteririz” dedik ve bugüne kadar da ilgili mercilere durumu her fırsatta ilettik. Bu konuda netleşmiş bir durum olmadığı İçin “söz veriyoruz” demek bizim tarzımız değil çünkü söz verdiğimiz zaman mutlaka o işin gerçekleşmesi gerekir. Gerçekleşmediğinde halkımızın güvenini yitiririz, ama gerçekleşmesi için de mücadelemizi sürdürürüz. Geçmişte nice sözler verip te sözlerini yerine getirmeyenleri milletimiz çoktan unuttu o nedenle Kozcağız’a unutulmaz eserlerle damgamızı vurduk. Hassasiyetinizi anlıyorum Kozcağız’ı seviyorum” dedi.

Eser üzerine eser koymaya devam edeceğiz”

Milletvekili Tunç bir başka sosyal medya paylaşımında ise, “İyi niyetleri ile yorum yapanları kastetmiyorum arada yorum yazan bir avuç azınlıktan bahsediyorum halkı onlar temsil etmiyor. Kozcağız halkıyla biz hep beraber olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Tabi siyaseten Kozcağız birilerini korkutuyor. Kozcağızlı vatandaşlarımız hep Türkiye’ye AK partiye sahip çıktı. 2019 seçimlerinde yine sahip çıkacağından korkup endişe ettikleri için bu tür atraksiyonlarla Kozcağız Halkını etkileyebileceklerini zannediyorlar ama nafile. Kozcağız için eser üzerine eser koymaya devam edeceğiz inşallah” ifadelerinde bulundu.

Kalaycı: “Durumu birinci ağızdan anlattım”

İl Başkanı Kalaycı’da pankartı asmak için kongreden iki gün önce Bartın’a gelen koruma ekibinden izin alındığını ancak son gün Başbakanlıktan gelen yetkililerin pankartı kaldırttıklarını ifade ederek, “Sayın Başbakanımıza durumu birinci ağızdan anlattım ve “Çalışmasını yapalım ona göre karar verelim” dedi. Belediye Başkanımız Mustafa Beyde durumu biliyor. Kozcağız hizmetlerin en iyisini hak eden bir Beldemiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Kozcağız ilçesi yazdırırız.” şeklinde ifadede bulundu.

30 yıllık fotoğraf

Öte yandan AK Partili Kozcağız Belediye Başkanı’nın kongre öncesinde sosyal medya hesabından paylaştığı 30 yıllık fotoğrafta büyük ilgi çekti. Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, 1986 yılında rahmetli Turgut Özal’ın Bartın’ı ziyaret ettiği sırada “Sayın Başbakanımız, 60 bin nüfuslu Kozcağız ilçe olmak istiyor” yazılı pankartı tutarken çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı. Başkan Karaman paylaştığı fotoğrafın altına “Bizim ilçe olma sevdamız 1986'da başladı.” notu düştü.