Kızılelma ve Akbaba'daki su sıkıntısı CHP'nin markajında!

Bartın Merkeze bağlı Kızılelma ve Akbaba Köylerinde uzun süredir yaşanan su sıkıntısı CHP'nin markajında. Su sıkıntısı yaşaya köyleri ziyaret eden CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, motor yanmaları, kablo arızaları gibi sebeplerle köylerdeki su sorunun devam ettiğini ve Arıönü Köyü'ndeki sondaj kuyusunda da müteahhit firmanın taahhüdünü zamanında yerine getirmediğini söyledi. Başkan Çomak, 'Bölgede su sorununa karşı ihmalkarlık yapılarak bölge halkının su sıkıntısına karşı sessiz kalınmaktadır' dedi.

Kızılelma ve Akbaba'daki su sıkıntısı CHP'nin markajında!

CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kaleli ve Merkez İlçe Sekreteri Mehmet Yıldırmak, uzun süredir su sorunu yaşayan Bartın Merkeze bağlı Kızılelma ve Akbaba Köylerini ziyaret etti. Köy muhtarlarıyla görüşen Başkan Çomak, köylerdeki su sorunun motor yanmaları, kablo arızaları gibi sebeplerle devam ettiğini ifade ederek “Kızılelma ve Akbaba Köylerinde su sorununu  incelemek üzere köylerimize ziyarette bulunduk. Sondaj yapılmasına rağmen sondaj sonrası çalışmalar teknik aksaklıklar nedeniyle kuyu devreye alınamadığından (motor yanmaları, kablo arızaları vb.) Kızılelma ve Akbaba köylerinde su sıkıntısı devam etmekte. Edinilen bilgilere göre 60.000TL'lik bir elektrik kablosuna ihtiyaç var. 26 Nisan'da Akbaba ve Kızılelma'daki abonelikler devredilmesine rağmen Arıönü’ndeki  sondaj kuyusu için müteahhit firmanın taahhüdünü zamanında yerine getirmediğini gördük” dedi.

“Kuyunun devreye girmesi gerekiyor”

Su sorunun çözümü içi teknik arızanın giderilip biran önce Arıönü’ndeki  sondaj kuyusunun devreye girmesi gerektiğini kaydeden Nazif Çomak “Önümüzdeki bayramda bu iki köyün nüfusunun yaklaşık 2 bin, 3 bin  olması beklenmekte, bu nedenle teknik arızanın biran önce giderilip köylerin su sorununun çözülebilmesi için kuyunun devreye girmesi gerekiyor. Konuyla ilgili olarak Kızılelma Muhtarı Atakan Uçman, Akbaba Köyü Muhtarı Eyüp Dağlı ile görüşmeler gerçekleştirdik. Esnaf ve kahve ziyaretleri yaparak güncel konular ve köy sorunları ile ilgili hemşerililerimiz ile bir araya geldik” şeklinde konuştu.

“Bölge halkının su sıkıntısına karşı sessiz kalınmaktadır”

Bölge halkının su sıkıntısına karşı sessiz kalındığını belirten Çomak “2005 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES)  ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılması hedeflenmiştir. Temel amacı; kaynak yetersizliği sebebiyle mevcut yatırım programlarında kapsama alınmayan köylerin ve bağlılarının, içme suyu ve yol sorunlarının Vali ve Kaymakamlar önderliğinde İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığı ile mahalli imkan ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılarak kısa sürede ve düşük maliyetle çözülmesidir. Ancak, görüyoruz ki bölgede su sorununa karşı ihmalkarlık yapılarak bölge halkının su sıkıntısına karşı sessiz kalınmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, su sorunuyla ilgili gerekli çözümlerin KÖYDES yetkilileri tarafından biran önce çözüme kavuşturulması için konunun takipçisi olacağız” ifadelerinde bulundu.