Kısa çalışma ödenekleri hesaplara aktarıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Koronavirüsle mücadele kapsamında Ekonomik alanda alınan tedbir paketinde yer alan Kısa Çalışma Ödeneğinin hesaplara aktarıldığını açıkladı.

Kısa çalışma ödenekleri hesaplara aktarıldı

Bartın’da bin 133 şirket ve işletmede çalışan 8 bin 650 kişinin işlemleri sonuçlandırılarak kısa çalışma ödeneklerinin hesaplarına yatırıldığını belirten Milletvekili Tunç,  ülkemizdeki covid-19 salgını nedeniyle üretim ve çalışma faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan işçiye ve işverene büyük destek sağladıklarını söyledi.

“4,4 milyon aileye nakdi destek”

Milletvekili Tunç, Covid-19 salgın hastalıkla mücadele kapsamında devreye alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi desteğinin toplam 200 milyara ulaştığını ifade ederek; 4,4 milyon aileye bin liralık nakdi destek yardımında bulunduğunu, ayrıca destek kapsamına girmeyen ancak bu dönemde gelirini, işini kaybeden vatandaşlarımıza da 1000 lira nakdi yardımın 3.faz yardım desteği kapsamında yapılacağını, bu kapsamda e-Devlet üzerinden başvuruların devam ettiğini açıkladı.

Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Covd-19 salgınına karşı ülkemiz her alanda dünyaya örnek olan etkin ve başarılı bir mücadele verdiğini söyledi.