KİRAZLIKKÖPRÜ BARAJI SULAMA TESİSİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kirazlıkköprü Barajı Sulama Tesisi inşaatı ihalesinin onaylandığını açıkladı. Tunç, 120 Milyon TL'lik projenin hayata geçmesiyle birlikte Bartın'da 3 bin 96 hektarlık tarım arazisinin sulanacağını söyledi. Tunç ayrıca bir müjde daha vererek Bartın Yanaz Köyü alanı için 1 Milyon 232 Bin 576 TL ödenek sağlandığını da kaydetti.

KİRAZLIKKÖPRÜ BARAJI SULAMA TESİSİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

120 milyonluk projenin ihalesi onaylandı

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kirazlıkköprü Barajı Sulama Tesisi inşaatı ihalesinin onaylandığını açıkladı. 120 Milyon TL’lik projenin hayata geçmesiyle birlikte Bartın’da 3 bin 96 hektarlık tarım arazisinin sulanacağını ifade eden Milletvekili Tunç, “ 2017 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Kirazlıköprü Barajı’nın Sulama projelerinin tamamlanmasının ardından Sulama tesisleri inşaatı yapım ihalesi onayı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın  Bekir Pakdemirli tarafından verildi.  DSİ’nin 2021 yılı yatırım programına aldığımız Kirazlıköprü Sulaması yapım ihalesinin günü önümüzdeki günlerde belli olacak.  Kirazlıköprü Sulaması ile 3 bin 96 hektar tarım arazisi suya kavuşacak, Bartın ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanacak. Kirazlıköprü Barajı Bartın İl merkezini taşkınlardan koruyan bir yatırım olmasının yanı sıra yapımını tamamladığımız Hidroelektrik Santralle enerji üretimine katkı sağlayacak. Sulama projesinin hayata geçmesiyle de barajımız Bartın’da tarımsal üretimin artmasını sağlayarak Bartın’ın ekonomisine katkı verecek.  120 Milyon TL proje bedelli Bartın için bu önemli yatırım için İhale onayını veren Tarım ve Orman Bakanımız Sn Bekir Pakdemirli’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yanaz’a ödenek müjdesi! 

Ayrıca Bartın Yanaz Köyü alanı için 1 Milyon 232 Bin 576 TL ödenek sağlandığını da açıklayan Yılmaz Tunç  “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yaptığımız görüşmenin ardından Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Bartın Merkez Yanaz Köyü’nde 200 yıllık bir geçmişe sahip Batı Karadeniz’in Kırkpınarı konumundaki, ata sporumuz güreşin daha modern şartlarda yapılması, çocuklarımız ve gençlerimizin bu spora ilgisinin yeniden canlandırılması ve İlimiz spor turizminin geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Yanaz Köyü Güreş Alanı Projesi” ne Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından proje tutarının tamamı olan 1 Milyon 232 Bin 576,86 TL destek sağlandı. Sayın Bakanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. Yerli ve yabancı birçok güreşçi ve güreş severin kullandığı Yanaz Güreş alanına yeni sosyal tesisler ve güreş alanı, seyirci tribünleri yapılacak olup İlimiz, güreş tutkunlarına uzun yıllar hizmet edecek.  Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.