Kazılar Dairesi Başkanı Su Perisiyle buluştu

Kazılar Dairesi Başkanı Dr. Umut Görgülü Amasra'da gerçekleştirilen Gymnasium Kazısında bulunan Nymphe (Su Perisi) heykelini yerinde incelemek üzere Amasra'yı ziyaret etti. Kazılar Dairesi Başkanlığından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Amasra, 'Çeşm-i Cihan' Şehrin güzelliğine yeni bir boyut katabilmek amacıyla, arkeolojik zenginliğine yönelik kapsamlı bir kazı-araştırma planlaması için Amasra'dayız.' Dedi.

Kazılar Dairesi Başkanı Su Perisiyle buluştu

Kazılar Dairesi Başkanı Dr. Umut Görgülü ve Şube Müdürü Köksal Özköklü Amasra Müze Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Gymnasium Kazısında bulunan Nymphe (Su Perisi) heykelini yerinde incelemek ve "Çeşm-i Cihan" Amasra’nın güzelliğine yeni bir boyut katabilmek amacıyla gerçekleştirilen kazıya yönelik kapsamlı bir kazı-araştırma planlaması yapmak üzere Amasra İlçesini ziyaret etti. İncelemelerde Görgülü ve Özköklü’ye Bartın Kültür ve Turizm  İl Müdürü Özlem Koçak eşlik etti.

Kazılar Dairesi Başkanlığından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Amasra, "Çeşm-i Cihan" Şehrin güzelliğine yeni bir boyut katabilmek amacıyla, arkeolojik zenginliğine yönelik kapsamlı bir kazı-araştırma planlaması için Amasra'dayız.” İfadelerine yer verildi.