Karla mücadele devam ediyor

Bartın'da etkili olan kar yağışı dolayısıyla Amasra 15, Kurucaşile 14, Merkez 30 ve Ulus 34 olmak üzere toplam 93 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl genelinde 169 köyün yolu açık olurken Bartın'da kar dolayısıyla okullar yine 1 günlüğüne tatil edildi.

Karla mücadele devam ediyor

Bartın’da dünde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Amasra 15, Kurucaşile 14, Merkez 30 ve Ulus 34 olmak üzere toplam 93 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl genelinde 169 köyün yolu açık olurken Amasra’da 3, Kurucaşile’de 1, Merkezde 2 ve Ulus’ta 7 olmak üzere toplam 13 köy grup yolu da ulaşıma kapalı. İl Özel İdaresine bağlı ÖZKARKOM ekipleri aralıksız köylerde karla mücadele çalışmalarına devam ederken Bartın Belediyesi de şehir merkezinde çalışmalarına devam ediyor.

300 personel kar alarmında

Bartın Belediyesi, 300 personel 13 adet kar kürüme aparatlı kamyon ve iş makinaları kazı ve yükleyici, 3 adet kamyon, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 2 adet manuel bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet bobcat, 1 adet hidromek, 1 adet greyder, 1 adet büyük kepçe, 4 adet küreyici bıçak, 2 adet tuz kamyonu, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe, 1 adet solüsyon tankı ile sahada mücadele veren ekipler yapmış oldukları çalışmalarla tüm yolların açık kalmasını sağladı. Yaya vatandaşların ulaşımı içinde büyük emek sarf eden ekipler, ulaşım yoğunluğunun olduğu tüm kaldırımları temizledi. Bu çalışmalarının yanı sıra gece oluşabilecek buzlanma ile ilgilide çalışmalar yapıldı. Ana arterler başta olmak üzere hastane yolları, trafik yoğunluğunun olduğu bölgeler ve yüksek bölgelerde ki araç yollarında solüsyon ve kumlama çalışmaları yapıldı. Sık sık Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Binasını ziyaret eden Başkan Cemal Akın ilgili daire müdürlerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Akın: “An itibariyle hiçbir yolumuzda sıkıntı yok”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Cemal Akın, “Şehrimizde kar yağışının ilk etkili olduğu andan itibaren tüm ekiplerimizle sahada yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. An itibariyle hiçbir yolumuzda sıkıntı yok.  Ekiplerimiz kar temizleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ayrıca yaya ulaşımında da sorun yaşanmaması adına kaldırımlarda temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz.  Gece saatlerinde oluşabilecek buzlanmaya karşılıkta solüsyon ve kumluma gibi çalışmalarımız devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz sokak hayvanlarının beslenmeleri için sık sık besleneme noktalarına mama takviyesi yapıyor. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizde ağaç dallarında biriken dalları temizleyerek ağaçlarımızın zarar görmesini engelliyor. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına devam edecek” dedi.

Okullar yine 1 günlüğüne tatil edildi

Bartın Valiliği de kar yağışı süreyle okulların yine bir gün tatil edilmesine karar verdi. Valilik kararı “Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda (Özel eğitim ve özel eğitim kurumları dahil) 23 Aralık 2021 günü yüz yüze eğitime ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Eğitim öğretime uzaktan devam edilecektir. Ayrıca engelli ve hamile olan kamu çalışanlarımızın 23 Aralık 2021 tarihinde 1 gün süreyle izinli sayılmalarına karar verilmiştir” sözleriyle duyurdu.